Bedrijf

Al bijna 100 dromen in vervulling laten gaan

Bestuur

Stichting Dromen zonder beperking heeft een bestuur bestaande uit 5 leden.
Op vrijwillige basis delen zij hun kennis, ervaring, inzet en netwerk zonder daar financieel voor gecompenseerd te worden.

  

Jantine van Wijngaarden

Voorzitter
Graag stel ik me even voor, ik ben Jantine van Wijngaarden. 

Vanaf 2019 mag ik de voorzitter van deze mooie en warme stichting zijn.
Maar voordat ik dit werd, gingen daar wel wat jaartjes aan vooraf.

In 2015 ontmoette ik de oprichter van de stichting, Peter de Borst.
Al enige tijd dacht ik na om me vrijwillig in te zetten voor een stichting.
Keuze in overvloed. Maar nooit had ik dat YES! gevoel. Tot die avond, dit voelde meteen goed. Een stichting met een duidelijk doel en met een stevig plan van aanpak, dat staat als een huis. Met inzet en daadkracht.

Na me verdiept te hebben in de stichting, en kennis gemaakt te hebben met het bestuur en later met de fantastische vrijwilligers ben ik in september 2015 toegetreden tot het bestuur in de functie van Algemeen Adjunct.

 
 

Jan van den Herik

Alg. adjunct


Aangezien ik werk als ´financial´ kom ik het dagelijks leven niet, of slechts zelden, (in de breedste zin van het woord)  in aanraking met medemensen met een beperking. Eigenlijk is dat heel bijzonder, en jammer tegelijkertijd. Aan het oplossen van onmogelijkheden kan ik niets doen. Wat ik wel kan is ondersteunen en juist meewerken aan wat wél mogelijk is, onder andere door mijn ervaring in te zetten voor mensen die het verdienen om ondanks hun beperking toch lekker(der) in hun vel te zitten. Dat is wat ik hen van harte gun. Als vader van drie kinderen weet ik hoe belangrijk dromen zijn en draag graag bij aan het werk van Dromen zónder Beperking.

  
  

Natascha Stuger

Secretariaat

De kennismaking met stichting Dromen Zonder Beperking was op straat tijdens een Late Summer Fair waar ik op m’n hart gedrukt kreeg dat ook ik  echt een keer m’n droom kon opgeven. Al sinds 1999 was ik bekend met mijn diagnose Multiple Sclerose en kende daar de ongemakken wel van, maar een droom die ik had had ik al opzij gezet. Toch werd mij verteld dat ik deze ook gewoon mocht opgeven!
Dit heb ik nooit gedaan, tot een vriendin dit stiekem wel had gedaan en ik op 1 oktober 2016 achterop een motor zat te midden van een groep stoere motorrijders!!!!!!!!!!!!! WAT EEN ERVARING WAS DAT! HEERLIJK!!!

Toen mij de vraag werd gesteld of ik secretaris wilde worden voor de stichting door eerdere ‘prestaties’ in ander vrijwilligerswerk voelde ik mij zeer vereerd!
Als je bent afgekeurd voor je werk door een ziekte die je helaas overkomt is het fijn als je vrijwillig toch nog waardevol kan zijn voor mensen die het hard nodig hebben of verdienen. Zeker in een stichting als DZB hoop ik op mijn manier een nuttige bijdrage te kunnen leveren vóór en met andere bijzondere mensen.  

  

Corné de Rijke

Penningmeester

Als eigenaar van een administratiekantoor houd ik me dagelijks bezig met financiële zaken. Ik vind het leuk om bedrijven en particulieren hiermee te helpen en haal daar ook veel voldoening uit.
Vanuit die functie mocht ik een kascontrole uit te voeren en zodoende kwam ik in aanraking met de Stichting “Dromen zonder beperking”.

Toen mij werd gevraagd of ik de functie van penningmeester wilde vervullen kon ik daar geen nee tegen zeggen. Hoe mooi is het om je kwaliteiten in te mogen zetten voor een stichting die dromen van medemensen met een beperking laat uitkomen.  Één en één is drie zou ik zeggen.

  
  

Annet Visser

Alg. Bestuurslid


 Annet Visser is vanaf het begin actief binnen onze stichting, Dromen Zonder Beperking. De eerste jaren als bestuurslid en vervolgens als vrijwilliger bij het realiseren van de dromen. Ons bestuur was na het vertrek van Peter de Borst incompleet. 

We zijn dan ook heel blij en trots dat we mogen vertellen dat Annet terug komt in ons bestuur. Zij zal niet alleen actief zijn als bestuurslid, maar juist de spil vormen tussen alle vrijwilligers. 
Een functie die haar op het lijf geschreven is. Annet is een alleskunner en een aanwinst voor ons als bestuur.

 

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter