Bedrijf

Bedrijf 03-11-2015 De Gezellig Samendroom

03-11-2015 De Gezellig Samendroom

Na een voorbereiding door het droomteam, van Stichting Dromen zonder beperking, was de droomdag eindelijk daar. De vrijwilligers, Colinda, Petra en coördinator Amy, hebben ’s morgens eerst wat lekkers opgehaald bij Bakkerij Vlot & vd Wiel om vervolgens wat creatieve materialen bij de Hooizolder af te geven.

Rond half 10 was het dan zo ver, we konden op pad om de droomdag echt te laten beginnen en de droomster op halen.

 Onze droomster, Yvonne, en haar begeleidster, Hanny,  hadden er veel zin in en kwamen ons met een brede glimlach tegemoet. De gehele dag was een verrassing voor onze droomster en haar begeleidster, maar onze droomster liet tijdens het drinken van een kop koffie al weten waar ze zin in had tijdens haar droomdag. De vrijwilligsters hadden nu al grote lol samen, want ze noemde datgene op wat we voor haar in petto hadden. Verrassing......

 

Grienden College

Onderweg naar het Grienden College had Yvonne de grootste lol en zat duidelijk te genieten van de wandeling er naar toe. In het Grienden College werd de leerkracht van het Zorgplein heel enthousiast begroet met een dikke knuffel, ook de leerlingen konden rekenen op een grote glimlach van onze droomster.

 

Britney was de leerling welke haar kennis in de praktijk ten uitvoer mocht brengen. Ze had ontzettend veel geduld en zorgde er voor dat Yvonne weer zachte handen had door de massage met keurig gelakte nagels.

Daarna was het tijd voor de lunch, hiervoor konden we terecht bij Brasserie De Minister. Ook hier stond een leerling, Jeanieke, voor Yvonne en het droomteam klaar. Ze heeft ons keurig voorzien van eten en drinken. Yvonne wilde heel graag sorbetijs met vruchtjes en slagroom, Jeanieke heeft haar best gedaan om het voor ons allemaal te maken. 

 

De Hooizolder

Na de lunch hebben we een korte wandeling gemaakt naar de Hooizolder. Daar mochten we gebruik maken van een lokaal, zodat we heerlijk konden knutselen. ’s Morgens zat Yvonne namelijk te vertellen dat ze een groot schilderij met bloemen wilde maken. Dus dat kon ze ’s middags mooi doen. Er is een mooi kunstwerk gemaakt.

 

Bowlen

Tijdens de intake had Yvonne aangegeven dat ze het leuk vindt om te bowlen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Na het knutselen zijn we gaan bowlen. Drie keer raden wie er na 10 beurten heeft gewonnen… Juist Yvonne met 100 punten. Het was nog even spannend, want nummer 2 had 95 punten.

 

Diner

Na het knutselen en bowlen had Yvonne wel enorme trek gekregen, dus op naar Wok Planet & The Bridge. We hebben daar heerlijk gegeten van het buffet en ook van het toetjesbuffet. De dag kon echter niet afgesloten worden voordat onze droomster een heerlijk advocaatje met slagroom op had.

 

Afscheid

Bij thuiskomst heeft Yvonne een vreugdedansje gemaakt en het schilderij boven haar bed opgehangen. Daarna nog een paar laatste knuffels, toen was het tijd om afscheid te nemen van weer een geslaagde droomdag van Stichting Dromen zonder beperking.

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter