Bedrijf

Bedrijf 30-05-2016 Superdeluxe droom

30-05-2016 Superdeluxe droom

Superdeluxe droom van Jelle meer dan uitgekomen...

 Maandag 30 mei mocht ons droomteam, bestaande uit Annet, Andra, Wilma en coördinator Esther weer een prachtige droom in vervulling laten gaan. De 51-jarige Jelle had ons laten weten heel graag een make-over te krijgen, tijdens een complete verwendag met veel luxe.

 Uiteraard begonnen we het droomproces weer met een gedegen intake gesprek, waarbij we niet alleen Jelle maar ook zijn begeleidster Margriet het hemd van het lijf vroegen. Met als doel de perfecte dag voor hem te kunnen samenstellen.

 Na dit gesprek, gewapend met alle benodigde informatie, konden we aan de gang....

 Een eerste brainstorm avond levert de nodige ideeën op, we verdelen de taken en iedereen kan vol enthousiasme aan de slag. Telefoontjes worden gepleegd, mails gestuurd, oproepjes op Social Media geplaatst en tijdens een "rondje Sliedrecht" worden wat bezoekjes afgelegd.

 Al snel blijkt dat we hier in Sliedrecht en ruime omstreken al een heel mooi netwerk hebben opgebouwd want binnen een mum van tijd zijn de hoofdonderdelen geregeld. Het ziet al allemaal goed uit.

 Tijd voor een tweede droomoverleg..de puntjes kunnen op de spreekwoordelijke "i" gezet worden. De laatste dingen worden geregeld en we leggen contact met Margriet om te kijken of het mogelijk is om de droomdag uit te voeren op de dag die wij in gedachten hebben. We krijgen groen licht!

 Tijd om contact op te nemen met alle ondernemers die hebben aangegeven graag mee te willen werken aan deze droomdag...komt de datum ook bij hen uit? Lukt het om alle onderdelen in een mooi draaiboek samen te laten komen? Na een paar telefoontjes blijkt dat dat inderdaad het geval is. Tijd om een afspraak te maken voor een kennismaking.

 6 Dagen voor de geplande datum gaan we met het team kennismaken met onze toch wel een beetje gespannen dromer. Samen met Margriet wacht hij ons op in zijn appartement, waar hij begeleid woont. Iedereen stelt zich voor en tijdens een gezellig gesprekje mogen we hem verrassen met het feit dat zijn dag al heel snel zal gaan plaatsvinden. Als we hem vragen hoe hij dat vindt laat hij duidelijk merken in zijn nopjes te zijn met het feit dat hij met 5 dames op stap zal gaan, zijn persoonlijk "harem". Hij vindt het erg spannend maar heeft er zin in. Gelukkig hoeft hij niet lang meer te wachten.

 

En dan is het zover.......

 Om 8.30 uur melden Annet en ikzelf ons bij Jelle en Margriet. Wilma en Andra zullen op een iets later tijdstip aansluiten bij het gezelschap. We hebben besloten om dit op deze manier te doen om onze dromer niet gelijk aan een groot team bloot te stellen. Hem de kans te geven langzaam te wennen aan de mensen om hem heen. Margriet zal deze mooie dag op verzoek van onze lieve dromer met ons meegaan. Met haar aan zijn zijde voelt Jelle zich veilig en meer op zijn gemak, op een toch wel heel spannende dag als deze heel fijn. We nemen de tijd, drinken nog een kopje thee en vertrekken dan met de gereedstaande bus richting de eerste verrassing van de dag.

 

Beauty behandeling

 Na een heel kort ritje komen we aan bij Schoonheidsinstituut Brown Eyes. Hier worden we warm ontvangen door de twee dames die ervoor gaan zorgen dat Jelle zo ontspannen als maar mogelijk is deze dag kan beginnen. Een beautybehandeling van 45 minuten, vooral gericht op ontspanning en verwennerij. Jelle valt nog net niet in slaap, genietend van de geduldige en liefdevolle handelingen. Alle spanning die er was verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als de behandeling erop zit heeft hij dan ook eventjes tijd nodig om weer stabiel op zijn benen te staan. Bij het afscheid krijgt hij dan nog een mooi verzorgingssetje overhandigd, zodat hij thuis ook zijn huid goed kan verzorgen. Nog even uitleg over hoe die te gebruiken maar dan is het toch echt tijd om te vertrekken...een volgende verrassing wacht.

  

 

Make-over

 We zetten koers naar de Kerkbuurt en komen aan bij Van de Vlies Schoenen, die voor Jelle hun deuren hebben geopend op een tijdstip dat ze normaal gesloten zijn. We worden opgewacht door eigenaars Hanneke en Eddy en ook Wilma en Andra stellen zich aan onze verraste dromer voor. Ook hier nemen we even tijd om te acclimatiseren. Onder het genot van een lekker kopje koffie en thee, een koekje en chocolaatje kan Jelle vertellen wat hij zojuist heeft meegemaakt. Een geschikt moment voor een volgende verrassing... Een telefoon wordt tevoorschijn gehaald en we spelen een korte videoboodschap van niemand minder dan Wolter Kroes af. Jelle is een groot fan van deze lieve zanger en weet even niet wat hem overkomt. Om hem de kans te geven de boodschap goed in zich op te nemen spelen we boodschap nogmaals af en dan volgt er een moment van ontroering. Even komen de tranen, een normaal en logisch iets, dat mag en kan. Een arm om hem heen, even gewoon stil zijn en al snel is het goed. Tranen van vreugde... En we zijn pas net begonnen!

 Wilma neemt het volgende onderdeel voor haar rekening. Zij overhandigt Jelle een prachtig drie-delig kostuum en een overhemd ter beschikking gesteld door Verschoor Mode. Een luxe pochet geschonken door MightyGoodMan zorgt voor de finishing touch. Een glimlach.. "Hé Jelle, dat is precies jouw favoriete kleur!" Jelle kan alleen maar bevestigend knikken. Samen met Margriet loopt hij naar een aparte ruimte om zich om te kleden. Wij als team blijven achter en duimen heel hard dat alles zal passen.

 Al veel sneller dan verwacht komt een lachende Margriet ons tegemoet lopen. "Daar komt ie hoor!" Wow...we vallen even stil.. Wat een transformatie! Wie is dat die ons met een stralende blik en zelfverzekerde tred tegemoet komt lopen? "Ben jij dat echt Jelle?" Hij lacht.... "Ja hoor...ik ben het..." Yes! Alles zit als gegoten! Maar dan kijken we heel even bedenkelijk naar het paar sneakers dat hij draagt onder zijn sjieke pak. "Je ziet er prachtig uit Jelle, maar die schoenen, dat past hier toch niet echt bij." Daar weten Hanneke en Eddy wel een oplossing voor. Met veel geduld en vakkennis laat Eddy onze dromer verschillende schoenen passen. "Welke vind je het mooiste? Welke zit het allerlekkerste? Dan krijg je die van ons..." We hoeven het eigenlijk al niet meer te vragen..we zien aan Jelle dat hij zijn keus heeft gemaakt. De schoenen worden nog even helemaal tip top in orde gemaakt zodat Jelle er gelijk heel de dag op kan lopen.  Nu is het plaatje echt compleet. Wij dames vertrekken na een warm afscheid met een echte heer in ons midden richting Rotterdam.

  

 

Een zeer luxueus rustmoment met een vleugje humor en een flinke dot gas.

 Tijdens de rit naar onze volgende bestemming is het tijd voor een extra cadeau. Wilma overhandigt een fanpakket van Wolter Kroes, samengesteld door zijn assistente Nicole. Diverse leuke, bruikbare artikelen, bijna alles voorzien van een handtekening. Wederom even tranen, en ja..zeker weer van blijdschap.

 We arriveren na een rit van ongeveer 25 minuten op de volgende plaats van bestemming. Een aanlegsteiger? Maar wat doen we hier dan? We stappen uit en zien dat er al iemand naar ons staat te zwaaien. Willem Post wacht ons op en leidt ons richting een prachtig schip. " Welkom aan boord van het superyacht Christina Onassis. Hier kunnen jullie even bijkomen, genieten van een luxe lunch, alles staat al klaar." Uiteraard laten we ons de kans op een snelle rondleiding over dit zeer luxe schip niet ontnemen. Jelle, maar ook de rest van ons gezelschap, kijkt zijn ogen uit. Onze dromer heeft ons al een poosje geleden aangegeven het erg leuk te vinden om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Komt dat even mooi uit..

 Er is namelijk nog iemand aan boord gekomen. Niemand minder dan Jack Kerklaan, verslaggever extraordinaire van Radio Rijnmond stelt zich voor aan Jelle en vraagt of hij het leuk en goed vindt als hij wat vragen stelt en een stukje zal maken voor de radio. Jelle vindt het leuk en hij is de baas. Maar nu eerst tijd voor de lunch. We genieten in stilte van deze met zorg voor ons bereidde maaltijd met vele extra lekkere dingen. De eerste indrukken bezinken.

 

Na de lunch is er een stukje varen met een luxe sloep gepland. Maar door het ietwat onstuimige weer ziet Jelle dat niet zo zitten. Het is zijn dag dus schrappen we dat onderdeel, geen probleem. Wij weten dat Captain Willem nog een troef in handen heeft. Hij vertelt Jelle dat hij heel even weggaat maar over 5 minuutje terug zal zijn. Een goed moment voor een kort vraaggesprek met Jack en wat foto's. En tijd voor Jelle om even te genieten van een klein sigaartje.

 Terwijl we met z'n allen op de kade staan te wachten op wat komen gaat is de sfeer ontspannen en zijn er momenten van humor.

 Maar dan horen we ineens ronkende motoren, zien een lage, rode bolide onze kant op komen. Willem is terug...en hoe!! Hij stopt met een prachtige Ferrari voor ons. Na een korte uitleg over de herkomst van deze bijzondere auto (voorheen privé bezit van voormalig Formule-1 coureur Michael Schumacher) zijn wij compleet onder de indruk. Jelle niet...hij ziet niets of niemand meer en neemt naast zijn nieuwe vriend plaats in de auto, trekt de deur dicht en met een flinke dot gas rijden ze van ons weg. "Gas op die lollie!!!" is het enige wat Jack hen nog snel na kan roepen. Tijd voor hem om afscheid te nemen. Als we onze dromer met een stralend gezicht terug zien komen weten we dat het weer tijd is om afscheid te nemen. Met een "bedankt!" en "misschien tot ziens"  zwaaien we naar de nieuwe "maat" van Jelle.

 

 

Schorem Barbiers

 Een korte rit brengt ons naar een volgende locatie. We grappen na aankomst even:" zie je die bruidswinkel Jelle? Zullen we daar naar binnen gaan? Nee hoor..nog een klein stukje verder." Twee deuren verder om precies te zijn. De geweldige zaak van de inmiddels wereldberoemde Schorem Barbiers heeft zijn deuren geopend op een dag dat ze normaal gesloten zijn. De reden is vrij simpel: normaal mogen hier geen vrouwen naar binnen. "Maar dat is geen enkel probleem", verzekerde bedrijfsleider Maus ons..." dan komen jullie gewoon op maandag en zorgen wij ervoor dat Jelle volledig in de watten gelegd wordt." Jelle kijkt zijn ogen uit in deze schitterend ingerichte barbershop. Hij neemt alles in zich op en neemt plaats in de voor hem gereed staande stoel. Maus neemt de tijd om goed uit te vragen wat de wensen zijn van onze dromer en gaat daarna aan de slag. Met een vakmanschap, geduld en rust waar je u tegen zegt, meet hij Jelle een schitterend klassiek kapsel aan. Jelle zegt vrijwel niets...geniet van alles wat er gebeurt. Als hij na iets minder dan een uur in de spiegel het resultaat bewondert zegt hij: " Dit is mooi,...zo wilde ik het nou eigenlijk altijd al! Margriet, maak jij aub een foto met mijn telefoon, dan kan ik die de volgende keer meenemen als ik naar de kapper ga. Dan kunnen ze zien wat ik bedoel." Slimme vent, ons stralende middelpunt. Maus kan alleen maar instemmen. Jelle krijgt van hem nog een speciaal blikje haarvet mee, zodat hij thuis ook zijn kapsel goed in model kan krijgen.

 

 

Afbouwen

 Zo'n mooie dag, zoveel indrukken... Tijd om die even te laten bezinken. We nemen plaats in onze bus. Terwijl de volgende locatie wordt geprogrammeerd in de navigatie, horen we op de radio het verslag wat eerder die dag is gemaakt. Jelle glundert...

 In de Markthal aangekomen genieten we van een welkom rustmoment. Even met een drankje bijkomen, momenten van stilte. Met alles wat er om ons te zien is zijn woorden even niet nodig. We merken dat Jelle wat vermoeid begint te raken en besluiten dit deel ietsje in te korten en te vertrekken naar de laatste locatie.

 

Restaurant Ketelbinkie en een lekkere douche

 We worden warm welkom geheten in restaurant Ketelbinkie, waar we kunnen gaan genieten van een compleet verzorgd diner. Een zeer smakelijke afsluiting van een superdeluxe droomdag. Nadat het dessert genuttigd is kijken we met een beetje bezorgde blik naar buiten. We hebben inmiddels vernomen dat er een stevig noodweer onze kant op komt. We besluiten om afscheid te nemen van manager Louise en vertrekken lopend richting onze bus. De regen komt met bakken uit de hemel als we terugrijden naar Sliedrecht. Maar al die nattigheid kan de stralende Jelle niet deren...hij geniet na van een geweldige dag...zijn dag.

 

Als we in Sliedrecht aangekomen nog wat laatste cadeaus, geschonken door Stropdas24.nl, Henk ter Horst herenmode en DA de Gaper, overhandigen en een laatste groepsfoto gemaakt is, is het voor ons tijd om afscheid te nemen. Na zo'n mooie dag met al die indrukken valt het Jelle zwaar ons te moeten laten gaan. Ieder teamlid krijgt een hele dikke knuffel.

 

Wij vertrekken in de wetenschap dat ook deze missie als volledig geslaagd de boeken in kan.

 Dank je wel Jelle...dat wij deze mooie dag met jou mee mochten maken. En je weet wat we beloofd hebben...we komen snel nog een laatste keer langs. Want ook jij krijgt van ons een mooie herinnering aan deze dag, in de vorm van alle foto's en video opnamen die wij voor je gemaakt hebben.

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter