Bedrijf

Bedrijf 24-07-15 Euforie en tranen tijdens "Snelle" droom

Dromer vliegt over de weg

Euforie en tranen tijdens “Snelle” droom…

Op 24 juli jl. voerde Stichting Dromen zonder beperking opnieuw een droom uit. De droom die een 15-jarige inwoner van Sliedrecht graag vervuld zag worden had alles te maken met dure, snelle auto’s. Het team wat de droom mocht voorbereiden, bestaande uit vrijwilligers Angelique, Marjolein, Brian en coördinator Esther had een aantal maanden nodig om alles te regelen maar eergisteren was het dan echt zover…….

Intake
Tijdens de intake in februari jl. ging coördinator Esther samen met een bestuurslid een gesprek aan met de jonge dromer en zijn moeder om er achter te komen wat de exacte droom inhield. In dit geval niet een heel makkelijke taak, omdat de jongen vanwege zijn specifieke problematiek behoorlijk gesloten kan zijn en zijn reacties niet altijd goed te peilen. Heel duidelijk was wel dat zeker de wijze van benadering belangrijk zou zijn. Wat voor mooie, leuke dingen ook geregeld zouden gaan worden, een verkeerde manier van benaderen of een ongewenste aanraking door wie dan ook zou een reactie kunnen triggeren die daarmee de hele ervaring voor de dromer op negatieve wijze zou kunnen beïnvloeden. Om de jonge dromer niet gelijk bloot te stellen aan een heleboel vragen vulde zijn moeder de benodigde informatie aan en kon het team aan de slag.

Voorbereiding
Om in contact te komen met de benodigde mensen voor deze droom werd al snel gebruik gemaakt van Social Media. In dit geval leverde dat gelukkig al vrij snel resultaat… Een oproep van de stichting op Twitter werd gelezen door coureur Tim Coronel. Hij benaderde Esther en gaf haar de tip om voor deze droom de medewerking te vragen van de familie Bleekemolen, die met hun onderneming Raceplanet wellicht een prachtige mogelijkheid aan konden bieden. En inderdaad, na wat mailverkeer over en weer bleek dat deze lieve mensen graag bereid waren hun medewerking te verlenen.
In de weken die volgden was men achter de schermen druk bezig met de overige onderdelen voor de droomdag. Al snel kwam het bericht dat ook de lunch en het diner geregeld waren. McDonalds in Utrecht en Meijer aan Zee in Zandvoort werden welkom geheten binnen de droom. Een telefoontje naar Louwman Exclusive beloofde een prachtige aanvulling op deze dag te worden, ook zij konden (bij wijze van grote uitzondering) hun volledige medewerking toezeggen.

Lief aanbod
Een mooi resultaat, maar wat te doen met het vervoer? Het zou zo leuk zijn als we onze dromer “in stijl” zouden kunnen vervoeren. Liefst natuurlijk in een beetje sportieve, stoere auto. We blijven het proberen, maar echt lukken wil het nog niet. Alternatieven worden gezocht en als reserve-mogelijkheid in beeld gehouden.

Maar dan, een paar weken voor de droomdag, gebeurt er iets waar we met z’n allen heel blij van worden. Een oproep die het team op Twitter heeft geplaatst, wordt opgepikt door een lokale krant en geplaatst in hun rubriek “Tweets van de week”. Een inwoonster van Sliedrecht leest dat bericht. Zij heeft enige tijd daarvoor een cheque gewonnen die recht geeft op een weekend rijden in een Cabriolet. Omdat ze niet bekend is met de stichting zoekt ze ons op via internet. Ze neemt contact op met ons en geeft aan dat ze de door haar gewonnen cheque heel graag ter beschikking wil stellen t.b.v. de droomdag. Dank u wel mevr. Van Ginneken!!

Met alle onderdelen voor de droomdag op een rij en een mooi passen draaiboek zijn we dan klaar om af te gaan tellen……….. Door omstandigheden wordt besloten dat Brian en Esther het team zullen vormen dat de dag zal gaan uitvoeren.

De droomdag
Met de Volkwagen Golf cabriolet komen we de straat waar de dromer woont inrijden, uiteraard met de kap open… We melden ons bij de woning waar we worden opgewacht door onze jonge dromer, maar ook zijn moeder en een neef. Zij zullen, naar zijn wens, het droomgezelschap compleet maken. We vragen onze dromer waar hij wil zitten..”Ja…voorin natuurlijk! En de kap open!” Gelukkig laat het weer het toe dat we met open dak vertrekken richting de eerste locatie van deze droomreis, Utrecht.
Onderweg blijkt de sfeer al snel lekker ontspannen te worden, we lachen om de mensen op de achterbank, die door de rijwind voorzien worden van een nieuw uitgevonden haarstijl, “coupe cabrio”. Selfies worden gemaakt en gedeeld met dierbaren.


Louwman Exclusive
Als we parkeren op het terrein van Louwman Exclusive maken we eerst even van de gelegenheid gebruik om onze benen te strekken. Als moeder tegen de dromer zegt:”Hier wilde je toch graag naartoe?!” krijgen we een antwoord wat de lachspieren weer aardig los krijgt: “Ja, maar dan wel binnen!” De sfeer is gezet.
We melden ons en worden warm ontvangen door één van de gastvrouwen. We krijgen een drankje aangeboden en er wordt uitgelegd wat we gaan doen. We mogen zo lang we willen rondkijken in de prachtige showroom, die is gevuld met verschillende hele snelle, luxe auto’s. En, wat heel bijzonder is, we mogen foto’s maken zoveel we willen.
En dat is niet tegen dovemansoren gezegd, telefoons, camera’s, alle aanwezige middelen worden ingezet om alle mogelijke hoeken van de auto’s vast te leggen, waarbij onze dromer vooral heel veel interesse heeft in de interieurs van de mooie wagens.

  

Meer dan een uur later komt onze gastvrouw naar ons toe met de vraag:”Welke auto vind je nou echt het allermooiste?”. Tja, da’s niet makkelijk..maar uiteindelijk komt er wel een antwoord. Dan volgt er een hele grote verrassing..een collega van onze gastvrouw geeft onze jonge dromer een sleutel in handen en we lopen naar de auto van zijn dromen. “Stap maar in…” …”en dan zullen we hem maar eens starten..” “Ja, geef maar even gas hoor!!”.
Een enorme blik van ongeloof, maar dan……een stralende lach, onze dromer geniet zichtbaar… Tranen op het gezicht van moeder, dit is wat ze zo lang niet meer heeft gezien. Het hele gezelschap beseft zich dat dit waardevolle momenten zijn, Brian en ik proberen zoveel mogelijk vast te leggen. Woorden zijn op dat moment overbodig…de stilte wordt korte tijd later doorbroken door onze gastvrouw. Zij overhandigt onze dromer een prachtig cadeau, een tas gevuld met boeken, posters, een luxe schrijfmap en een pet. Dan is het tijd om afscheid te nemen.

Een rit van ongeveer 3 minuten brengt ons bij McDonalds even verderop, waar we al genietende van een lekkere lunch even bij kunnen komen van alle indrukken van zojuist. Met een voldaan gevoel kunnen we daarna vertrekken naar de volgende locatie.

We programmeren de navigatie en vertrekken richting Zandvoort. Een reistijd van ongeveer een uur maar met de radio aan en de sfeer in de auto geweldig is dat geen enkel probleem.

Snelle verrassing
In Zandvoort aangekomen rijden we naar het circuit, waar we worden verwacht in restaurant Pitlane. Onze dromer heeft geen idee wat hem te wachten staat maar kijkt z’n ogen uit naar alle auto’s om hem heen. Een medewerker van Raceplanet verwelkomt ons en vraagt moeder om een vrijwaring goed te lezen en daarna te laten ondertekenen door onze dromer. Maar waarom?

Dat wordt snel duidelijk als een volgende medewerker van Raceplanet, Piet, naar ons toe komt. Hij brengt ons naar de pitstraat en leidt ons een pitbox binnen, waar 2 schitterende Ferrari’s geparkeerd staan. Dan vertelt hij onze dromer wat er gaat gebeuren…. “Wil je samen met mij wat rondjes over het circuit scheuren? Op wedstrijdsnelheid? In de rode Ferrari? (Een echte Ferrari hoort rood te zijn natuurlijk!)” “Eeeh ja…”.

Ferrari rood

Ongeloof over deze verrassing heeft een kort moment de bovenhand, maar al snel wordt deze verdrongen door een stralende lach. Zeker als Piet aangeeft dat we eerst even wat foto’s kunnen maken met onze dromer op de bestuurdersstoel van de wagen. Met een helm op kan ons stralende middelpunt daarna goed vastgesnoerd worden in de passagiersstoel en wordt de motor gestart…met z’n allen doen we ons uiterste best de daarop volgende minuten vast te leggen, maar 3 keer een rode flits van een paar tellen (zo hard ging ‘t) is alles wat wij van die speciale momenten meekrijgen.
Geen punt, hoe geweldig het was is van het gezicht van onze dromer af te lezen als hij na een minuut of 15 uit de auto stapt. Ongeloof, verbazing, blijdschap, puur genot…duidelijk af te lezen….zeldzaam, waardevol en prachtig om te mogen zien.

Racehelm

Na nog even in de pitstraat te hebben gekeken naar alle andere snelheidsmonsters die op dat moment hun rondjes rijden besluiten we in overleg dat het tijd is om te vertrekken. We nemen afscheid van de sympathieke medewerkers van Raceplanet en rijden door naar onze laatste locatie van de dag.

Strand
We komen aan op het strand van Zandvoort, waar het op dat moment heerlijk vertoeven is. Een beetje bewolking, een zwak zonnetje en een beetje wind maken dat het warm genoeg is om onze dromer te laten besluiten toch z’n zwembroek nog even aan te trekken en samen met zijn neef een duik te nemen in de zee. Met een enorme sprint, uiteraard gewonnen door de jongste van de twee, komen ze aan bij de waterlijn en genieten ze van het verkoelende water. Even samen dollen, ontspannen…een mooi tafereel waar de rest van het droomgezelschap van een afstand van kan meegenieten.

Als de heren zich weer afgedroogd en aangekleed hebben is het tijd voor de laatste verrassing, een afsluitende barbecue bij Meijer aan Zee, waar het gezellige personeel ons warm ontvangt en zorgt voor een smakelijke afsluiting van deze geweldige dag. In een zeer ontspannen sfeer worden alle mooie momenten van de dag besproken, grappen gemaakt en verhalen van vroeger opgehaald.

Meijer aan zee

Tijdens de rit terug naar Sliedrecht is het wat stiller in de auto, de gebeurtenissen van de afgelopen dag beginnen langzaam te bezinken en de vermoeidheid slaat wat toe. Een logisch gebeuren na een toch wel intensieve dag.

Afscheid
Bij thuiskomst in Sliedrecht krijgt de dromer dan nog een herinnering overhandigd, een t-shirt met prachtig logo binnen het thema van de droom, geschonken door E&A Design.
Als we daarna worden bedankt met de woorden: “De laatste keer dat ik hem zo heb zien genieten is zeker 3 jaar geleden…” en “Ik heb mijn neef nog nooit zo zien stralen, ik wist niet dat dat mogelijk was” weten we genoeg. Tevreden nemen we afscheid in de wetenschap dat ook deze missie 100% is geslaagd.

Ivm privacyverklaring ditmaal beperkt aantal foto's.

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter