Bedrijf

Bedrijf Prinsessendroom

Prinsessendroom

Sommige dromen die wij als droomteams van Dromen zonder beperking mogen voorbereiden en uitvoeren lijken op het eerste oog vrij duidelijk te zijn. Verder vragen en heel goed luisteren is dan een absoluut vereiste.

Zo ook de droom van Dini....

Op haar aanmeldformulier stond dat Dini, een pittige, lieve dame van 77 jaar, graag een dag prinses wilde zijn. Maar wat ze daarmee precies bedoelde? Dat was iets wat tijdens het intake gesprek met de persoonlijk begeleidster van Dini duidelijk moest worden. Geen gesprek met Dini zelf. Het zou voor onze lieve droomster een te grote impact hebben op haar dagelijkse leven als ze in dit vroege stadium al zou weten dat we voor haar aan het werk gaan. En het welzijn van onze dromers gaat boven alles, altijd! Samen met Wilma, één van onze bestuursleden, ging ik op bezoek. Tijdens het gesprek werd snel duidelijk wat de bedoeling was. Dini is een groot fan van ons Koninklijk Huis. Ze wil er altijd netjes uit zien op het gebied van kleding. Maar ook het lakken van haar nagels is een belangrijk onderdeel van haar uiterlijk. We zouden Dini het grootste plezier doen met een verwendag, waar ze zich zou kunnen voelen als een prinses uit ons Koninklijk Huis. Daarbij wel de dag enigszins beperkt houden, omdat Dini snel vermoeid is.

Met alle benodigde informatie aan boord is het tijd om het droomteam samen te stellen. Vanwege de aard van de droom worden Jannie en Céline gevraagd aan te sluiten bij deze droom.

Tijdens het droomoverleg hebben we al snel flink wat ideetjes. Een prinses, dan mogen een net kapsel, mooie kleding en bijpassende make-up niet ontbreken. Met Céline, een ervaren kapster en schoonheidsspecialiste (Beauty Boutique Céline) en Jannie, een ervaren styliste, hebben we dus gelijk al twee troeven in handen. Zij zullen zich in de komende weken richten op hun eigen deel van deze droomdag.

Maar dan het verwenmoment, hoe vullen we dat in? Waarmee doen we Dini een plezier? We komen al snel tot de conclusie dat een high tea hiervoor uitermate geschikt is. Als finale hebben we ook al iets in gedachte....zou een rondrit in een mooie koets niet helemaal geweldig zijn?

We besluiten het plan voor te leggen aan Aad, de vaste begeleidster van Dini. Normaal gesproken iets wat we niet snel doen, maar elke dromer is uniek en vereist een andere aanpak. Tijdens een telefoongesprek krijgen we groen licht....we kunnen aan het werk.

In de volgende fase volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Vermaas Mode is zo lief om een mooie set kleding ter beschikking te stellen. Celine zal op de droomdag samen met een stagiaire het haar en de make-up verzorgen, en heeft ook een prachtige tiara die onze droomster tijdens haar droomdag kan dragen. Beau Hagenstein, de manager van Brasserie de Minister, biedt aan om de high tea te verzorgen en laat weten dat hij ook een heuse troubadour bereid heeft gevonden om het geheel te voorzien van een passende muzikale omlijsting. We zijn dan nog op zoek naar een mooie koets, en vinden die als we contact opnemen met dhr. Verdoorn van gelegenheidskoetsen.nl. Met als laatste finishing touch een mooi boeketje dat Art&Flowers ons aanbiedt zijn we dan rond. De droomdag kan gepland worden.

Als we bezig zijn een mooi draaiboek te maken, kunnen we nog een laatste verrassing regelen. Een speciale herinnering voor onze droomster... Ze is enthousiast lezer van het blad "Vorsten", en na contact met de redactie komen zij met een mooi idee. Een cadeau wat Dini zal krijgen tijdens de evaluatie van de droomdag, die op het moment dat ik dit verslag maak nog niet heeft plaatsgevonden. Ik verraad dus nog even niets, dit moet nog een verrassing blijven.

De week voor de droomdag krijgen we contact met Marilyn van Marilyn Photography. Zij biedt aan om de hele dag vast te leggen op beeld, zodat onze droomster later een mooie herinnering zal hebben. MerweRTV meldt zich als volgende bij ons team. Zij willen graag eens een droomdag volgen en filmen. Aangezien dit een geheel lokale droom is en voor deze specifieke droom de privacy-afspraken de mogelijkheid bieden, wordt door ons bestuur besloten dat we aan dit verzoek kunnen voldoen.

 

Dan is het snel woensdag 19 oktober, dé dag.

Onze droomster is een dag tevoren ingelicht dat haar een verrassing te wachten staat, maar weet verder nog helemaal niets. Spannend dus, zowel voor haar als voor ons.

We verzamelen ons bij de ingang van de instelling waar Dini verblijft. We gaan allemaal naar boven maar hebben afgesproken dat we onze droomster niet gelijk "overvallen" met de hele groep.

Als ik met Aad de woonkamer inloop zit Dini al op ons te wachten. Ze kijkt ons een beetje vragend aan. Als ik haar rustig vertel waarom we bij haar zijn zien we de pretlichtjes in haar ogen komen. De reactie is goed te lezen. Marilyn is op kleine afstand getuige van deze eerste momenten en ziet dat het goed is.

Als volgende komen Céline en haar stagiaire binnen. Het beauty-gedeelte van de droom kan beginnen. We zien dat ons stralende middelpunt geniet van alle aandacht. Zeker als even later drie dames haar op haar wenken bedienen, want ook Jannie heeft zich inmiddels bij het gezelschap aangesloten. Anita, van MerweRTV, filmt korte stukjes. Als het haar en de make-up helemaal naar wens zijn, is het tijd voor het laatste onderdeel van de metamorfose....de kleding. Samen met Aad trekt Dini zich even terug, om een paar minuten later stralend als "prinses Dini" weer haar intrede te doen. Vanaf dat moment zijn wij geen droomteam meer, maar hofdames, in dienst van onze prinses. We overhandigen het prachtige boeketje, want een prinses zonder bloemen, dat kan toch niet?!

 

Dan is het tijd om afscheid te nemen van de medebewoners, we vertrekken richting de volgende verrassing.

Na een korte wandeling komen we aan bij Brasserie de Minister, waar de rode loper speciaal voor deze gelegenheid is uitgerold. Het restaurant is op het oog leeg, maar we horen de warme klanken van troubadour Eduard Hagenstein. Na een kort moment van acclimatiseren nemen we plaats aan de sfeervol ingedekte tafel, die vol staat met allerlei lekkernijen. Wat volgt is ruim een uur puur genot. Dini geniet van alle heerlijkheden en de sfeer. Wij genieten van haar helderheid en de overduidelijke affectie die ze laat zien in de richting van ons allemaal. Knuffels, tranen, verhalen over vroeger, een moment van meezingen met de troubadour. Zelfs een dansje.... Het zijn waardevolle momenten.

Een blik op de klok brengt ons terug naar de realiteit...het wordt tijd om afscheid te nemen. Inmiddels zie ik dat buiten verkeersregelaar Jan en wijkagent Hans van Schaik al klaar staan voor het volgende en tevens finale onderdeel van de dag.

Als we ons naar buiten begeven horen we het geluid van hoefgetrappel. Een prachtige blauwe koets, voortgetrokken door 2 mooi paarden, komt voorrijden. Dini gelooft haar ogen niet. "Is die voor mij?" "Ja Dini, speciaal voor jou...we gaan een mooie rondrit maken." Céline neemt afscheid van onze droomster, zij zorgt dat de rolstoel van Dini op de goede plaats komt. Met vereende krachten helpen we onze prinses in de koets en we vertrekken, onder politie escorte, voor een rondrit door het mooie Sliedrecht. Anita en Marilyn rijden alvast vooruit, zodat zij terwijl wij onderweg zijn wat mooie plaatjes kunnen schieten. Uitgezwaaid door de lieve mensen van Hagenstein Catering en een inmiddels aardige groep voorbijgangers voelt Dini zich helemaal op haar gemak. Ze geniet zichtbaar. Tijdens de rondrit van ruim een uur kijkt ze voldaan om zich heen, zeldzaam helder, haalt met regelmaat herinneringen aan haar vader op en zwaait naar iedereen die langs de route staat. Tijdens een korte tussenstop kunnen we een wegdromende Dini vastleggen op de gevoelige plaat.

Als we de Lijsterweg weer opdraaien en hiermee onze eindbestemming bereikt hebben, nemen we afscheid van de paarden en de beide koetsiers. In stilte en gedachten brengen we Dini terug naar haar kamer, waar een laatste groepsfoto gemaakt wordt. Een dikke knuffel ten afscheid. Het is goed zo.....

Weer een prachtige missie, met een koninklijk tintje, geslaagd!

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter