Bedrijf

Bedrijf 07-07-2015 Papier dromen van Riens

Hoe kleine droom groot kan zijn.....

“Papierversnipperdroom” van Riens hartverwarmende dag….

 

Riens, een 63 jarige inwoners van Sliedrecht met een verstandelijke en lichamelijke beperking, beleefde afgelopen maandag zijn droomdag via de Stichting Dromen zonder beperking. Omdat hij enorm veel plezier beleeft aan het versnipperen van papier werd door het droomteam, bestaande uit Janet, Petra en coördinator Esther, besloten een dag te creëren met papier als centraal thema. 

Na een aantal maanden van voorbereiding kwamen zij op de droomdag bij de dromer aan met een kar vol benodigdheden voor een creatieve dag vol verrassingen. Tijdens het intake gesprek was gebleken dat het voor de dromer het prettigste zou zijn om de droomdag geheel in zijn eigen vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden, en zo geschiedde…..

Na een lekker bakje koffie met een feestelijk stukje gebak, verzorgd door Bakkerij Hofman, was het tijd voor een eerste cadeau. Een schitterend fanpakket, geschonken door één van zijn favoriete artiesten, Wolter Kroes. Daarna namen de vrijwilligers hun dromer mee op reis door de wereld van papierrecycling. Van papiersnippers  werd door het team ter plekke, onder toeziend ook van een zeer geïnteresseerde dromer, zelf nieuw papier gemaakt. In een voor deze gelegenheid van NME de Hooizolder geleende leskist waren alle hiervoor benodigde materialen te vinden.  Een speciaal door Peute Papierrecycling geschonken dvd had al laten zien hoe dat in grote fabrieken gebeurt, maar nu kon hij het proces stap voor stap zien, op zijn eigen balkon.

  

Net op het moment dat Riens aangaf toch wel wat trek te krijgen, arriveerde de door de Broodjesgigant verzorgde, geheel naar wens van de dromer samengestelde,  lunch. Het gezelschap liet zich de heerlijke lunch goed smaken.

 

Na een korte rustpauze mocht de dromer het volgende cadeau uitpakken, zijn eigen naam in 3d-letters, volledig uitgevoerd in karton, prachtig gemaakt door de mensen van www.kartonwinkel.nl . Op aanwijzing van Riens kreeg deze gelijk een mooi plaatsje op zijn kast.

Bij een feestelijke dag als deze hoorde ook wat extra verwennerij in de vorm van iets lekkers, in dit geval vorm gegeven door een advocaatje met slagroom, geschonken door de SPAR uit Bleskensgraaf. Een hartige versnapering in de vorm van een bittergarnituur werd verzorgd door cafetaria Klaas Vaak en viel met deze temperaturen ook goed in de smaak.

 

Om Riens even de kans te geven tot rust te komen en de benen te kunnen strekken, werd een korte wandeling gemaakt, maar vanwege de warmte zocht het gezelschap toch weer snel de relatieve koelte van zijn appartement op.

Tijd voor een volgende activiteit. Met het inmiddels gedroogde, nieuwe papier kon de dromer een eigen kunstwerkje maken. Aangevuld met wat overgebleven papiersnippers (geschonken door papiersnippers.nl) en gedroogde bloemen en bloemblaadjes ontstond een mooi canvas als herinnering aan deze mooie dag.

  

Als afsluiting van de dag werd uiteraard gekozen voor het favoriete eten van de dromer, een Chinese maaltijd. Tijdens deze maaltijd vertelde Riens aan de vrijwilligers dat hij in de tijd dat zij weg waren om het eten te halen, zijn zus had gebeld om haar te vertellen over zijn fijne dag.

 

Het team had echter nog één laatste verrassing in petto…en wat voor ééntje…..een anonieme gulle gever had een professionele papierversnipperaar laten bezorgen bij het droomteam, waardoor Riens zich nu ook in zijn eigen appartement kan bezighouden met zijn hobby: papier versnipperen. De reactie van de dromer was er één die leidde tot ontroering bij alle aanwezigen. Er moest gelijk papier gehaald worden wat voor vernietiging bestemd was…Riens had geen oog meer voor de mensen om hem heen. De lach op zijn gezicht en de lichtjes in zijn ogen zeiden genoeg.

 

 

Op dat moment konden de vrijwilligers nog maar één conclusie trekken……….ook deze missie was 100% geslaagd!

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter