Bedrijf

Musicaldroom komt uit....

Musicaldroom komt uit....

De Sliedrechtse Margo droomt er al jaren van om een musical bij te wonen. Een aantal jaren geleden heeft ze dit zelf geprobeerd te regelen. Soms bleek een theater toch niet rolstoel toegankelijk genoeg te zijn waardoor het niet door kon gaan. Andere keren kon het door andere omstandigheden niet doorgaan. Hierdoor bleef het eigenlijk bij dromen. 

In december nam ik, Amy Bovendeaard, telefonisch contact op met Margo. Ze was heel verbaasd, want ze had niet meer verwacht dat we zouden bellen. We planden voor in het nieuwe jaar een afspraak voor het intakegesprek.

Samen met bestuurslid Wilma ging ik naar Margo toe. De eerste klik was meteen een feit, Wilma en Margo waren oud collega’s.

Na een gezellig gesprek waarin we veel informatie hebben gekregen is het droomteam bij elkaar gekomen.

Margo vertelde ons dat ze waarschijnlijk vanaf 1 april haar medicijnen niet meer vergoed zou krijgen, waardoor de kans bestaat dat ze weer minder goed kan bewegen.

Voor ons de uitdaging om alles op alles te zetten dat de droomdag voor 1 april zou kunnen plaatsvinden. Zou het ons niet lukken, dan was het plan om uit te wijken naar het volgende theaterseizoen.

Na diverse telefoontjes van Jannie met het AFAS Circustheater bleek er nog plek te zijn om de musical The Lion King bij te wonen op zondag 18 maart. Wat gaaf dat er op zo’n korte termijn nog plek was, bij een musical waarvan we wisten dit gaat onze droomster heel leuk vinden: dans en vrolijke muziek was wel een voorwaarde geweest.

Nu nog de rest regelen: taart, lunch, vervoer, diner, bedankjes en een extra verrassing voor Margo. Dit bleek tot een paar dagen voor de droomdag nog een leuke klus te zijn, maar het is ons weer gelukt.

Op woensdag 14 maart zijn we de droomster gaan vertellen dat we haar zondag zouden komen halen. Wat was ze blij. Ze had nl net die dag de bevestiging gekregen dat het voorstel om het medicijn te vergoeden niet doorgaat. Nu kreeg ze de afleiding welke ze nodig had.

Zondag was het dan eindelijk zo ver. Om 9.30 uur gingen Thierry en Amy naar Greetjes Taartenpaleis om een taart op te halen. Door deze taart zou ze weten naar welke musical we zouden gaan. Een kleine verrassing… er stond een solex bij. Margo en haar man hebben vroeger namelijk veel op een solex gereden en door de MS is dit helaas niet meer mogelijk.

Om 9.45 uur werd de lunch door De Broodjesgigant bij Jannie bezorgd, deze konden we dan meenemen naar het theater.

Om 10.00 uur kwamen we tegelijk met de chauffeur bij de droomster aan. De taart was wel heel bijzonder, er moesten foto’s gemaakt worden, alles werd uitvoerig bekeken.

Daarna kwam gelijk de volgende verrassing. Onze droomster neemt nl vaak een kussen mee om goed te kunnen zitten in stoelen. CrazzzyJan heeft een kussen voor haar gemaakt met daarop een oude foto van haar en haar man op de solex. Ze kreeg meteen te horen dat ze hier echt niet op mocht zitten, dat was veel te zonde.

                                       

De taart werd aan gesneden en onder het genot van een kop koffie/ thee heerlijk opgepeuzeld.

                                      

Om 10.30 uur was het tijd om te vertrekken. Berrie, van Bragt vervoer, was onze chauffeur voor onze droomdag. Hij heeft ons naar het AFAS Circustheater gereden. Onderweg hebben we geluisterd naar ‘Marching Band uit 1986 en 1987’. Oude Wilhelmus tijden kwamen weer tot leven, er werd zelfs gesproken over een réunie…

        

Om 12.00 uur begon de musical, we kregen te horen dat onze droomster bij het begin even ergens anders moest staan i.v.m. de parade. De start was al fantastisch, we wisten niet waar we moesten kijken. Op het podium, boven tussen het publiek en door de gangpaden kwamen alle dieren aangelopen. De spanning op het gezicht van Margo was goed zichtbaar.

                              

Bij sommige muziekfragmenten ging ze automatisch mee trommelen op het ritme van de muziek, sommige liedjes kwamen bekend voor uit de film en zachtjes meegezongen. Ook bij haar man was de spanning en de indruk goed zichtbaar op het gezicht. Halverwege het eerste stuk kwamen de hyena’s van achter uit het publiek vlak langs onze droomster, in eerste instantie schrok ze daarna een lach op het gezicht zo prachtig vond ze het dat de dieren weer zo dichtbij langs liepen.

De pauze werd aangekondigd en opeens werden we opgehaald door de directeur, we werden naar mijn collega vrijwilligers gebracht. Om vervolgens door te lopen naar het restaurant waar de volgende verrassing op ons zou wachten. We kregen een ontmoeting met Barry Beijer, hij speelt dit seizoen Zazu. Wauw!

                                      

Dit moment hebben we aangegrepen om het theater te bedanken voor hun medewerking. Een bedankje gemaakt voor Engraving Creations mochten we overhandigen aan Zazu. Achteraf bleek dat hij dit heel erg waardeerde, Barry Beijer had nl een stukje op twitter gezet met een foto van Zazu met het bedankje in zijn handen.

Snel even wat eten en drinken en hop de zaal weer in voor deel 2. Ook nu was het weer genieten. Lachen, zingen, spanning alles zat in deze musical. Aan het einde van de musical gingen de spelers op een rij staan om het applaus in ontvangst te nemen. Zazu keek ons kant op en gaf nog even een knipoog naar ons, zo voelde onze droomster zich nog specialer.

Ook nu kwam de directeur nog even onze kant op om te vragen of alles naar wens is geweest en heeft ons nog een fijne dag gewenst. We hebben met z’n allen nog even wat gedronken voordat we naar Sliedrecht zijn gereden.

Onderweg weer de muziek aan, gezellig kletsen en dan uiteindelijk arriveren bij het Hof van Sliedrecht. Vol verbazing, wat gaan we hier doen? Bij binnenkomst was Wilma aan het werk en werd er natuurlijk even bijgepraat over hoe het tot nu toe allemaal was verlopen.

                    

In het Hof van Sliedrecht was de tafel keurig gedekt, drinken stond koud, schalen stonden klaar. Hier hebben we het eten van De Lampion in gedaan en zo hebben we een klein buffet gemaakt wat onze droomster graag wilde. Toen iedereen klaar was met eten kwam er een kleine speech om ons te bedanken.  Tevens hebben we de chauffeur bedankt voor zijn goede zorgen. En zijn we de droomster naar huis gaan brengen.

Toen was het echt tijd om afscheid te nemen, onze droomster was door alle indrukken versleten… Maar wat een lol hebben we gehad en wat hebben we met zijn allen genoten van deze geslaagde droomdag.

De droomster was ons dankbaar dat we deze droom voor 1 april heeft plaatsgevonden. Vanaf dat moment wordt haar medicatie, Fampyra, niet meer vergoed door de verzekering en weet ze niet of ze nog wel zo had kunnen genieten van de dag als dat ze vandaag heeft gedaan.

Inmiddels is bekend geworden dat het medicijn tot en met december 2018 wordt vergoed.

                    

We hebben de dag afgesloten met een groepsfoto bij de droomster thuis. We kunnen weer een mooie droomdag in de boeken van Stichting Dromen zonder beperking noteren.

                        

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter