Bedrijf

Bedrijf 01-10-2016 Motordroom

01-10-2016 Motordroom

Motordroom komt uit

 

In juli hebben we droomster Natascha weten te verrassen bij haar vriendin Astrid. Astrid had Natascha namelijk opgegeven voor een droomdag. Natascha dacht dat ze kwam om computerproblemen op te lossen, keek vreemd op toen we binnen kwamen, maar had nog altijd niets in de gaten. Pas toen ze door had dat we voor haar kwamen kwam ze in een kleine shock. Haar 1e reactie was; "komen jullie voor mij? Waarom? Ik kan nog zoveel!" Ook tranen van geluk kwamen vrij. Onze droomster heeft al 17 jaar MS, maar haar dromen gaan uitkomen. Ze vertelde ons dat ze heel graag achterop een motor wilde zitten en dan het liefst in een grote groep een rondje door Sliedrecht rijden, zodat iedereen zou weten: Dit is mijn droomdag. De laatste keer was namelijk alweer een aantal jaar geleden en ze heeft het idee dat het niet snel meer zal gebeuren, mede door de beperkingen vd ziekte MS.

 

Vorig jaar was Natascha bij ons aan de kraam geweest tijdens de Late Summer Fair. We raakten met haar in gesprek en ze vertelde ons dat ze het formulier om een droom aan te melden al helemaal had ingevuld, maar uiteindelijk niet had verzonden. Ze vertelde ons dat ze graag in een helikopter wilde vliegen, maar dit waarschijnlijk niet zal durven in verband met haar MS. Datzelfde geldt voor het motorrijden, want op zo’n motor stappen of in een helikopter stappen is wel een dingetje.

 

Tijdens de intake zijn we nog op dit gesprek terug gekomen. Het vliegen leek haar nog steeds gaaf, maar haar voorkeur had toch echt het rijden met een groep stoere motorrijders die motoren hebben waar een lekker geluid uit komt. Op de vraag waar ze naar toe zou willen rijden, liet Natascha ons weten dat ze graag richting het strand wilde rijden om nog één keer het zand en de zee te voelen.

 

Met deze gegevens zijn we aan de slag gegaan. Het droomteam, bestaande uit Angelique, Annet en Amy, ging aan de slag. Al snel werd contact gelegd met heliwens.nl voor een helikoptervlucht. Zij waren bereidt om een gedeelte te sponsoren voor zowel de droomster als één vrijwilligster, zodat we tijdens de vlucht foto’s van haar konden maken. De werkdatum werd vastgesteld op 1 oktober. Met dit gegeven gingen we op zoek naar een groep motorrijders.

 

We kwamen uit bij Knights Templar Motorcyclist Charity Organization ofwel ktmco. Bij deze stichting rijden stoere mannen en vrouwen die het hart op de goede plek hebben. KTMCO rijdt voor goede doelen, vandaar hun motto: rijden voor een doel – rijden met een doel. Elke motorrijders die is aangesloten bij de stichting maakt voor elke gereden kilometer geld over naar hun stichting. Met dit geld steunen ze weer andere goede doelen. Laatst hebben ze bijvoorbeeld weer een paar hobbelmotoren geschonken en geplaatst bij Villa Pardoes. De mannen en vrouwen van KTMCO waren bereidt om vanuit het hele land naar Sliedrecht te komen om de droomdag van Natascha een succes te laten worden. Vanuit Friesland, Noord-Holland tot aan Limburg toe kwamen zij aangereden naar ons kleine dorp. Rond kwart voor 12 arriveerden 15 motoren bij het gemeentekantoor.

 

We zijn met 6 motorrijders naar Natascha gereden om haar op te halen. Bij het horen van het geluid kwamen de emoties al los en rolden de tranen van geluk over haar wangen. De mannen waren enorm onder de indruk van het zien van deze emotie en vertelden ons: "hier doen we het voor. Om dit geluk te mogen zien." Natascha heeft een motor uitgekozen waar ze achterop kon zitten, de mannen hebben haar achterop de motor geholpen om te laten plaatsnemen en daar gingen we dan. Op naar het gemeentekantoor om kennis te maken met de andere stoere mannen en vrouwen. Daarna kon haar droomdag echt beginnen. Iedereen op de motor, een volgauto en volgbus er achteraan en zo in colonne door het dorp op naar Krimpen.

  

In Krimpen zijn we bij het Krimpenerhout gaan picknicken, verzorgt door sponsor Vimotec, waar we Natascha hebben voorbereidt op de volgende verrassing zonder al te veel te verklappen.

 

De helikopter vloog al een paar keer over, waardoor er langzaamaan iets bij Natascha begon te dagen. Na de lunch zijn we met z’n allen naar het weiland gereden vanwaar de helikopter ging vertrekken. De mensen van Heliwens hadden nog een leuke verrassing, we mochten met z’n allen op de foto en kregen de polaroid foto als aandenken mee. Tevens kreeg Natascha een GoPro mee in de helikopter, zodat ze haar vlucht kon filmen. Deze film kreeg ze ook mee als herinnering aan deze vlucht.

 

Na de helikoptervlucht zijn we naar Scheveningen gereden. Via een toeristische route, waarbij de oriëntatie een beetje weg was, kwam het herkenningspunt Malieveld als geroepen. Helaas was Scheveningen het eindpunt van de tocht achter op de motor. Nog even een laatste groepsfoto, een bedankje voor de stoere mannen en vrouwen van onze kant, een goodiebag van KTMCO voor Natascha en natuurlijk een hoop knuffels en bedankjes op het eind voor de motorrijders weer naar huis gingen.

Wat een te gekke organisatie zijn jullie, ontzettend bedankt voor jullie medewerking aan deze onvergetelijke dag.

 

Natascha raakte op de weg naar restaurant Wereldkeuken Lizz in Dordrecht niet uitgepraat over wat er allemaal was gebeurt. De hele route werd nog meerdere keren nabesproken: de hobbels, de bochten, de mooie huizen, de borden, het landschap etc. Ook tijdens het eten werd alles nog een keer uitgebreid besproken en op de weg terug naar huis nogmaals. We kunnen dus wel spreken van een zeer geslaagde droomdag!

 

Natuurlijk bedanken wij ook de maakster van de heerlijke en prachtige themataart. Elisa's Dutch Sweet Pie is een top sponsor!!!  

En ook Ames Autobedrijf Sliedrecht bedankt voor het sponsoren van onze volgbus gedurende deze dag.

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter