Bedrijf

Jeff de directeur

Directeur Jeff bij ADO Den Haag en de gemeente Sliedrecht.

 

In juli zijn we, namens Stichting Dromen zonder beperking, bij Jeff op intake geweest. Jeff is een jongeman met een verstandelijke handicap. Jeff gaf aan dat hij heel graag directeur wil zijn van ADO Den Haag en als dat niet mocht lukken dan van de gemeente Sliedrecht. Op onze vraag wat er allemaal hoort bij een directeur zei Jeff meteen: een mooi pak, stropdas, schoenen en een dikke bak. Op de vraag wat doet een directeur allemaal was het antwoord: bellen.

 

Na het intake gesprek, is coördinator Amy, in overleg gegaan met het droomteam bestaande uit Janet en Patricia. Samen hebben ze de droom van Jeff besproken, plannen gesmeed en taken verdeelt. Iedereen ging aan de slag en hoe bijzonder was het dat zowel ADO Den Haag als de gemeente Sliedrecht allebei wilden meewerken.

ADO Den Haag hield de spanning er lekker in. We kregen door dat ze een programma van 9.00-12.00 uur hadden gepland en dat daarna een lunch zou volgen.

 

Tijdens de kennismaking van Jeff met het droomteam hebben we onze dromer alvast zijn pak aangeboden, welke we van Dress for Succes hebben gekregen. Het pak zat als gegoten, net als de schoenen welke Van Mourik heeft gesponsord.

 

Een dag voor de droomdag kregen we het draaiboek en wat voor één. Zelf waren we even helemaal onderste boven van het draaiboek. Wat had ADO Den Haag een mooi programma samengesteld en wat een spektakel wilden ze er van maken.

 

Dezelfde middag waren we al verrast door de Van Udenhoutgroep met 2 mooie auto’s, namelijk een Audi (S)Q7. Eén auto met chauffeur voor de directeur en de andere auto voor de vrijwilligers en de moeder van Jeff.

 

Vrijdag 20 oktober was het dan eindelijk zover. Om 7.00 uur mochten we al bij Bakkerij Vlot komen voor heerlijk verse tompouces. Om 7.30 uur zijn we onze dromer Jeff op gaan halen. Hij stond ons al in de gang op te wachten. Voordat we op pad gingen, moesten we namens CrazzzyJan namelijk nog even zijn naambordje aanpassen. Jeff wilde namelijk dat er directeur onder zijn naam kwam te staan.

 

Na nog even kennis te hebben gemaakt met de chauffeur Barry konden we eindelijk op pad. Onderweg heeft coördinator Amy de agenda met de directeur doorgenomen, zodat Jeff goed zou weten wat hem allemaal kon verwachten.

 

 

Eenmaal bij het Cars Jeans stadion aangekomen, werden we vriendelijk ontvangen door een heus ontvangst comité en iemand van ADO tv. De belangrijkste persoon voor Jeff die dag werd Lisa, zij zou hem tijdens zijn droomdag bij ADO Den Haag begeleiden. Nou daar had Jeff geen moeite mee, hij genoot met volle teugen van alle aandacht die hij van haar kreeg.

Bij binnenkomst in de hal werd hij door de baliemedewerkster vriendelijk begroet: welkom directeur Jeff, fijn dat u er bent. Een mooier welkom kon hij zich niet wensen, het resultaat was namelijk een stralend gezicht.

Daar we iets te vroeg waren hebben we eerste even koffie/ thee met gebak gedaan en even kort kennis gemaakt met alle mensen die vanmorgen met ons mee zouden lopen.

Dhr Matthijs Manders, werd door Jeff omgedoopt in Koos. Dit kwam doordat ze net daarvoor hadden gesproken over Marokkaanse Koos en gelijk daarna Matthijs binnenstapte. De hele morgen is hij Koos genoemd, ook door zijn eigen collega’s.

 

Op weg naar de directiekamer, heeft Jeff zich aan alle medewerkers voorgesteld welke we onderweg zijn tegen gekomen. Iedereen was zeer vriendelijk en zat zichtbaar te genieten. Uiteraard vroeg iedereen meteen om opslag en bij het antwoord ja, zeiden ze meteen: O deze directeur is nu al fijner als Matthijs. Aangekomen bij de kamer van Matthijs, zag Jeff zijn naam op het bordje van het bureau staan en ging meteen op zijn stoel zitten achter het bureau. Wanneer het een wedstrijddag is kijkt Matthijs uit op het parkeerterrein waar de spelersbussen aankomen, ook die van de tegenstanders. Op zo’n moment begint de spanning extra voelbaar te worden. Jeff genoot er van en nam alles op wat er werd verteld.

 

 

We moesten echter door, want een kennismaking met de spelersgroep hoorde er natuurlijk ook bij. Wat een bijzondere spelersgroep. Directeur Jeff werd onder luidt applaus welkom geheten in de kleedkamer. Uiteraard heeft hij zich aan elke speler voorgesteld en controleerde hij of hij niet voor de gek werd gehouden door de spelers. Hij checkte namelijk de namen op het kastje boven hun hoofd, hier hadden de spelers weer de grootste lol om. Daar hadden ze namelijk geen rekening mee gehouden.

 

Bij Thomas Meißner bleef directeur Jeff wat langer staan, hij vroeg zelfs een groot applaus voor Thomas. Hier werd dan ook graag gehoor aan gegeven. Coördinator Amy legde later aan Thomas uit, dat Jeff het onderweg steeds over hem had gehad en dat hij vindt het Thomas altijd opgesteld moet worden. Zijn reactie: “daar kan ik me wel in vinden”.

 

De spelers moesten nog even wat bespreken, zo ook het Management Team(MT). Zij hadden een vergadering en wilden graag van directeur Jeff weten wie er nog aangekocht moest worden om het team te versterken. Jeff gaf aan dat Lionel Messi zijn voorkeur had. Christiano Ronaldo mocht eventueel ook, maar liever niet, die vindt hij nl minder goed.

 

Tevens werd de tactiek voor de wedstrijd tegen VVV even besproken. Jeff had een duidelijke visie en heeft deze haarfijn uitgelegd. De heren van het MT waren blij dat Jeff de nieuwe directeur was, want zo snel waren ze nog nooit klaar met een vergadering.

 

Tijd om de spelersgroep even succes te wensen met de training. Eén voor één kwamen ze het veld op en gaven ze een hand aan de directeur. Sommigen maakten nog even een kort praatje met hem voor ze het veld op liepen. Daar Jeff zelf ook graag voetbalt is hij, nadat hij samen met Fons Groenendijk en Matthijs in de dug out had zitten praten, nog even een balletje gaan trappen op het doel en met de spelersgroep. Daarna nog even naar boven om kennis te maken met de supporters die zaten te kijken naar de training.

  

 

Voordat de persconferentie begon hebben we even wat gedronken en werden er interviews afgenomen door het AD, zowel met Jeff als met zijn moeder. Tijdens de persconferentie mocht Jeff aankondigen dat ADO Den Haag gaat starten met een G-voetbalteam. Ronald van der Geer voegde er aan toe, dat Jeff tijdens de eerste wedstrijd op 2 december aanvoerder mag zijn. Wat een prachtig cadeau!

 

 

Na de persconferentie nog een interview met Omroep West en ADOjournaal, om de dag af te sluiten met een gezellige lunch.

Dan is het echt tijd om afscheid te nemen, de laatste cadeautjes worden aan Jeff overhandigd. ADO krijgt uiteraard onze dromenvanger, maar ook een mooie brandschildering gemaakt door Engraving Creations.

 

 

 

Op naar onze volgende bestemming. Daar Jeff zin heeft in een feestje wordt door onze chauffeur Barry, van The Driver Solution, Nick & Simon opgezet. Jeff en Amy zitten dan ook al snel te zingen en te swingen achter in de auto.

 

Als we bij het gemeentekantoor aankomen, worden we door de bode opgehaald en wordt de directeur naar zijn kamer gebracht. Zijn visite moet nog even beneden wachten.

Wanneer de visite boven komt laat dromer Jeff vol trots het bordje van zijn kamer zien. Iedereen mag plaatsnemen aan de ronde tafel. Even kennis maken met loco burgemeester Aldrik Dijkstra en Marjolein Visscher onder het genot van een kopje koffie/ thee met wat lekkers.

Daarna een rondleiding langs alle kamers van de wethouders en de burgemeester. Sommige bureaus waren keurig opgeruimd, maar een enkele vond directeur Jeff een rommeltje. Dat bureau moest eigenlijk opgeruimd worden. Als laatste de kamer van de burgemeester. Hier stond nog een mooie verrassing te wachten voor directeur Jeff. Hij moest namelijk een besluit nemen m.b.t. de verouderde speeltuinen. Als cadeautje kreeg hij een mooi boek mee en de pen waarmee hij het besluit had getekend.

  

Loco-burgmeester Aldrik Dijkstra had een interview met journalist Jelle den Toom, dus tijd voor ons om te gaan. Natuurlijk nog een dromenvanger en een extra bedankje overhandigen. Echter toen Jelle van de mooie droomdag hoorde, wilde hij ook graag directeur Jeff nog even interviewen. Daar Jeff al meerdere interviews had gegeven vandaag kon deze er ook nog bij.

 

 

Stralend liep directeur Jeff naar buiten, klaar om naar huis te gaan. Eenmaal thuis aangekomen was het nog niet voorbij. CrazzzyJan had nl op verzoek ook nog zijn ADO Shirt bedrukt en  ook speciale flesjes water.

 

Snel nog even een paar laatste groepsfoto’s om de dag toch echt goed af te sluiten.

Lieve Jeff, dank je wel dat we deze droomdag voor je mochten organiseren. Zonder ADO in de Maatschappij en de gemeente Sliedrecht was dit natuurlijk niet gelukt. We hopen dat je nog lang zult nagenieten van deze mooie dag.

 

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter