Bedrijf

Bedrijf Jannes... Een stralende droomster onder een stralend zonnetje

Jannes... “Een stralende droomster onder een stralend zonnetje”. 14 oktober 2018

“Een stralende droomster onder een stralend zonnetje”.

Afgelopen zondag mocht een team van Stichting Dromen zonder beperking weer een mooie droom in vervulling laten gaan. Dit keer de droom van Corrie, een gezellige dame van 53 jaar met een verstandelijke beperking. Haar droom was een meet and greet met haar grote idool: Jannes. 
Dit soort dromen vereisen normaal gesproken best een lange voorbereidingstijd, maar in dit geval had het team van de Sliedrechtse stichting geluk. Al vrij vroeg in het proces kreeg men contact met en medewerking van het management van de Drentse zanger! Er werd besloten te wachten op een optreden wat enigzins in de buurt zou zijn, zodat de reis niet al te belastend zou zijn voor de
droomster.
Dankzij de geweldige medewerking van de organisatie van het Smartlappenfestival in Tiel werd die gelegenheid gevonden op zondag 14 oktober.
Al vroeg in de ochtend meldde het team zich bij de woning van de droomster. Hier was ook haar zus Ria al aanwezig, zij zou zich op verzoek van Corrie bij het droomgezelschap van deze dag voegen.
Om even de(logische) spanning weg te nemen werd eerst even genoten van een kopje koffie met een stukje taart. En niet zomaar één, de lieve mensen bij Multivlaai Sliedrecht hadden deze voorzien van een foto van Jannes.

Het volgende cadeau, verzorgd door Vimotec, was een set van een mooie broek met bijpassend shirt. Op het rugpand voorzien van speciale bedrukking:”Vandaag is mijn droomdag...Jannes”. Corrie kleedde zich snel om. Niet lang daarna ging de bel. Wie zou dat zijn?
Omdat Corrie had aangegeven graag “in vol ornaat” haar idool te willen ontmoeten, had het droomteam gezocht naar een fijne kapster/make-up artist, en die gevonden in de persoon van Monica de Ruijter. Dat deze dame de juiste persoon was bleek al snel; binnen korte tijd had een metamorfose zich voltrokken.                                         

Daarna was het tijd om te vertrekken. Geheel naar wens van de droomster vertrok het gezelschap in een witte auto richting Tiel, waar men korte tijd later warm werd ontvangen en begeleid naar de VIP- tent. De organisatie van het smartlappenfestival had hiervoor gezorgd, zodat Corrie ondanks de grote bezoekersaantallen een fijne plek zonder gedrang zou hebben, en ook nog eens hele fijne verzorging in de vorm van een hapje en een drankje. Zelfs een speciale hoge kruk werd voor haar neergezet, zodat ze zou kunnen genieten van de lange dag die het gezelschap voor de boeg had, zonder daarbij te vermoeid te raken.

                                                   

En genieten deed ze.... Onder een stralend zonnetje kwam de ene na de andere artiest voorbij. En de droomster zong en danste bijna de volledige tijd mee. Ook Ria genoot. Haar zusje zo te zien genieten, ja....dat was echt geweldig. Op menig moment werd heel even een traantje achter de zonnebril weggepinkt. Door de mooie plek die ons toegewezen was, naast het podium en op nog geen 2 meter afstand van de trap waar de artiesten het podium betraden en ook weer afkwamen, deed zich de gelegenheid voor om met bijna alle artiesten op de foto te gaan. Een prachtige bonus bovenop deze toch al zo mooie dag. De mooie foto’s samen met Jaman Zanger, SjanSjee, Kees Verlee, Henk Dissel, Mark Fledderman, Wesley Bronkhorst en Sieneke Peeters zullen zeker een mooie toevoeging zijn aan het fotoboek wat van deze dag gemaakt zal worden.

Maar, het absolute hoogtepunt moest nog komen. Tijdens het optreden van Frans Duijts kwam Richard, van de organisatie, naar ons toe en gebaarde ons om met hem mee te komen. Nog geen minuut later kwamen we binnen in een beveiligde ruimte en daar zat niemand minder dan...JANNES!! Hij begroette Corrie warm, nam tijd voor foto’s en daarbij kreeg de stralende, beetje verlegen dame alle gelegenheid om te luisteren naar de antwoorden op de vragen die zij in de dagen ervoor (als een soort van huiswerk, “voor het geval dat”) samen met haar begeleider had opgeschreven. Frans Duijts mocht nog een extra nummer zingen, want de lieve ”Koning der Piraten” wilde eerste alle vragen beantwoord hebben. Maar na de overhandiging van een bedankje werd het dan toch echt tijd om naar het podium te vertrekken. Met het droomgezelschap in zijn kielzog...

   

 Het optreden van Jannes werd er eentje om niet te vergeten. Corrie zong, danste en straalde. Bijna nog feller dan het heel de dag aanwezige zonnetje. Tijdens het optreden viel het oog van de zanger op Corrie, hij knielde bij haar en vroeg haar om haar favoriete nummer. Dat droeg hij enige minuten later op aan haar.

  

Na zo’n indrukwekkende dag met zo’n mooie finale is het dan moeilijk om afscheid te nemen, maar toch is het tijd om te vertrekken. Om even later bij te komen van alle emoties tijdens een smakelijk diner in restaurant BuitenSporig. Het enige restaurant in Tiel dat op deze dag kon voorzien in het lievelingseten van Corrie: verse gekookte mosselen. En..een prachtige toeval, in dit restaurant wordt het eten en de bediening bijna volledig verzorgd door mensen met een beperking.

                                       

Als we rond 21.30 uur weer in Sliedrecht aankomen weten we dan ook echt wel zeker: MISSIE GESLAAGD!!!
Wij als Stichting Dromen zonder beperking willen iedereen die heeft geholpen deze dag mogelijk te maken enorm bedanken. Zonder jullie warme medewerking zou dit alles niet mogelijk zijn geweest.
En lieve Corrie, Rob, Ria, overige familie en begeleiding....dank jullie wel voor het in ons gestelde vertrouwen. Het is niet niks om zomaar een langgekoesterde droom van een dierbare in handen te geven van mensen die je voorheen nog niet kende.

   

     

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter