Bedrijf

Bedrijf Feyenoord droom komt uit

Feyenoord droom komt uit

Onze dromer heeft er een tijdje op moeten wachten, maar op 12 juni konden we Jueles gaan vertellen, dat zijn droom uit ging komen. Van onze dromer wilden we graag weten bij ons intakegesprek wat zijn droom nu precies was.

Hij wilde graag naar het Feyenoordstadion, de Kuip, voor een rondleiding. Het liefst op de middenstip staan.

Het hieraan gekoppelde droomteam - Annet, Angelique en Amy - ging vol enthousiasme aan de slag. Contact met Feyenoord was al snel gemaakt en ook over wat extra’s werd al nagedacht.

Begin juli hoorden we dat we op 15 september welkom waren in de Kuip, waar een rondleiding speciaal voor Jueles geregeld was. Daar dit een gewone schooldag is voor Jueles, moesten we toestemming voor bijzonder verlof van zijn school krijgen. Gelukkig wilde zijn school maar wat graag hieraan mee werken.

Dus...vandaag, vrijdag 15 september, reed het droomteam s’ ochtends de straat in waar Jueles woont. Het team was speciaal voor deze dag uitgebreid met ons kersverse bestuurslid Marco, ter lering en vermaak. We kwamen aan in een heuse super-de-luxe Opel Crossland X, helemaal bestickerd in Feyenoordstyle, gesponsord door Opel Sliedrecht. Jueles en zijn moeder zagen ons al aankomen en kwamen direct naar buiten.

  

De droomdag ging nu echt beginnen. De auto werd eerst bewonderd en natuurlijk werden er mooie foto’s gemaakt. Daarna de auto in, op weg richting Rotterdam. In de auto hebben we eerst nog even alle filmpjes gekeken welke enkele spelers speciaal hadden ingesproken voor onze dromer.Wat een mooi moment voor Jueles. Ze hebben vandaag namelijk een besloten training, Jueles zou ze dus helaas niet kunnen ontmoeten in het stadion.

Jueles wilde graag naast zijn moeder zitten, achterin de auto. Feyenoordliedjes schalden uit de speakers en Jueles zat lekker te kletsen. Toch wel beetje spannend, deze dag, maar dat hij vandaag vrij mocht van school, was volgens Jueles, wel het leukste van deze dag!

Mmmm… zou hij er vanmiddag nog zo over denken?

Op de parkeerplaats bij de Kuip, werden we al gesignaleerd door Krista, die ons zou gaan rondleiden in het stadion! Na een warm welkom, vroeg Krista aan Jueles of hij eerst wat wilde drinken in de Brasserie in de Kuip of liever eerst een rondleiding wilde!

Maar Jueles was gekomen om alles te gaan zien van Feyenoord, dus iets drinken kon ook een andere keer!

De rondleiding begon boven in het Maasgebouw, waar de vitrines bewonderd werden met vele gewonnen bekers en foto’s. Jueles bleek een echte bewonderaar en kenner. Hij wist zelf van alles te vertellen en te herkennen van oud-Feyenoorders. Krista leidde ons enthousiast door het hele gebouw, Jueles keek zijn ogen uit en kwam op plekken, waar niet iedereen zomaar komt. Er was genoeg om te bewonderen.

 

Jueles wilde natuurlijk ook graag het veld in het echt zien, dus gingen we het stadion in. Het staan op de middenstip was helaas geen optie, het gras mag niet zomaar betreden worden. Jammer, maar wel begrijpelijk. Jueles begreep dit gelukkig ook. 

 

Onze dromer wilde uiteraard ook even op de tribune staan. Daar kregen we uitleg over de lampen die het veld op werden gereden, maar ook over alle werkzaamheden die er op dat moment aan de gang waren. Medewerkers van Feyenoord waren nog druk bezig met het afbreken van alles wat met de Champions League wedstrijd te maken had: netten opruimen, palen weghalen, afval opruimen, tribunes schoonmaken, alles om er voor te zorgen dat de Kuip weer klaar is voor de volgende thuiswedstrijd. Een hele bedrijvigheid hoor, bij Feyenoord!

In het Feyenoordmuseum, kwam Jueles zijn interesse voor een lievelingsvak, geschiedenis, ook naar boven. Waar hij op school graag alles wil weten over de tweede wereldoorlog, was hij hier echt grondig alles aan het bestuderen over de geschiedenis van Feyenoord. We zagen mooie en grappige dingen, zelfs de haarlokken van John de Wolf! En van een gepassioneerde suppoost hoorden we ook leuke anekdotes. De kampioensschaal konden we van heel dichtbij bekijken, een hoogtepunt! En zelf je favoriete Feyenoordelftal samenstellen, oud-spelers met de huidige, Jueles maakte er wat moois van

 

Op verzoek van Jueles, klommen we even later de trappen op, tot helemaal bovenin het stadion!

Vanaf de hoogste tribunes hadden we een prachtig uitzicht over heel het stadion, het mooie grasveld en de drukke bezigheden van al die medewerkers. De glimlach op het gezicht van onze dromer werd steeds groter. Jueles genoot!

Buiten ving Jueles nog een glimp op van de spelers, die een bus instapten om te gaan trainen!

Tijdens de rondleiding kregen we zelfs de verzorgingsruimte, waar de spelers van Manchester City afgelopen week nog waren geweest, te zien. Bijzonder hoor, het eten en drinken wat er nog stond werd dan ook even extra goed bekeken.

Hierna mochten we nog door de spelerstunnel, met prachtige handbeschilderde muren, lopen. Heel anders dan die oude, smalle spelerstunnel, die we eerder in de rondleiding hadden gezien.

 

Helaas kwam er toch een einde aan deze mooie rondleiding, die boven verwachting bijna twee uur duurde, en namen we afscheid van Krista! Heel mooi wat we allemaal hebben beleefd hier!

In de auto terug naar Sliedrecht bekende Jueles dat hij “dit” toch het mooiste van de dag vond!

Wij als vrijwilligers waren erg blij dit te horen, het hebben van een vrije dag van school was naar de tweede plaats verdrongen!

Maar dat de droomdag van Jueles nog niet voorbij was, bleek toen we in Sliedrecht parkeerden bij het Creatief Centrum! Daar mochten we van Johan Huijzer plaats nemen in de kantine, waar Jueles even bij kon komen van de ochtend! De lunch - Turkse pizza - favoriet van Jueles en gesponsord door Vimotec, konden we hier lekker opeten.

Ondertussen kon Jueles genieten van enkele cadeautjes, leesvoer van Feyenoord, badschuim en sleutelhangers (waarvan 1 speciaal gemaakt door Engraving Creations), allemaal van Feyenoord. Ook een heuse Feyenoord voetbal met handtekeningen wisselde van eigenaar. 

Zelfs een zakje Kuipgras en een Feyenoordfrisbee, die hebben we na het eten natuurlijk even getest.

Ondertussen was er nog iemand bezig met de laatste verrassing van deze dag!

Toen het sein kwam, dat Jueles mocht komen, werd de frisbee ingepakt en liepen we richting de ruimte, waar Chris de Bruin (de Bruin Art) ons stond op te wachten. Kunstenaar Chris had een prachtig doek gemaakt, met de afbeelding van Dirk Kuyt daarop geschilderd!

Maar het kunstwerk was nog niet helemaal af, misschien wilde Jueles hem wel helpen?

En als Jueles het dan mooi genoeg vond, kreeg hij het cadeau van Chris!

WAUW wat gaaf…

Niet tegen dovemans oren, want samen gingen ze aan de slag en Jueles gaf er zijn eigen persoonlijke touch aan en na een uur samenwerken was het doek echt klaar.

 

Een kleine pauze werd ingelast zodat het kunstwerk tussendoor kon drogen. Onder het genot van de overheerlijke brownies met Feyenoordlogo van Sellicious praten we nog even de dag door.

Echt geweldig, wat een mooi en heel uniek werk, die bij Jueles op zijn kamer komt te hangen.

Dank ook aan Drechtsteden Hypotheken, die het mede mogelijk hebben gemaakt om dit kunstwerk te maken.

 

Nu was de dag dan echt afgelopen. Moe maar voldaan ging onze dromer naar huis, vrij van school werd nu zelfs naar plaats drie verschoven.

We mogen stellen dat deze dag voor Jueles geen droom is gebleven, maar ook echt is uitgekomen.

Lieve Jueles, bedankt dat we mee mochten genieten met jouw mooie droom.

 


 

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter