Bedrijf

Bedrijf De verwendroom

De verwendroom - 27 september 2018

“Een verwendag voor Hanneke”

Een droomproces waarvoor zowel droomteam als droomster veel geduld op moesten brengen, zo kan je de voorbereidingen voor deze speciale droomdag wel omschrijven.
Hanneke, een dame van 63 jaar met een verstandelijke beperking, heeft in eerste instantie een vrij bijzondere droom bij ons aangemeld. Helaas moeten we na een periode van veel proberen via allerlei wegen toch tot de conclusie komen dat deze droom niet haalbaar is. Ook dat kan soms gebeuren en dan zijn er verschillende mogelijkheden om verder te gaan. Na overleg met ons bestuur, ons team, de droomster zelf en haar begeleiding besluiten we om toch te proberen Hanneke de dag te geven
die ze zo verdient. Na een periode met flink wat verdrietige momenten zal een dag in het zonnetje gezet worden haar zeker een positieve boost geven.
Met veel liefde pakken we dan ook de draad weer op en bereidt het droomteam, bestaande uit Petra, Annet,Janine en Esther, een speciale verwendag voor. Met de informatie uit de inmiddels diverse gesprekken die met de droomster gevoerd zijn, aangevuld met wat specifieke informatie die we verkregen hebben van de begeleidsters, denken we precies te weten waarmee we onze lieve
droomster blij kunnen maken.
Dan gaat het allemaal vrij snel en kunnen we Hanneke verrassen met de mededeling dat haar droomdag zal plaatsvinden op donderdag 27 september.
Als het droomteam zich rond het middaguur meldt op de afdeling waar de droomster woont, worden ze al opgewacht door Hanneke en begeleidster Charlotte. Omdat het toch altijd weer een spannende dag is, nemen we heel even de tijd om een klein praatje te maken en het eerste cadeautje (beschikbaar gesteld door Vimotec) maar vast te overhandigen. Een lieve zachte knuffelhond die
gelijk een warm plekje vindt in de armen van een stralende droomster. Hanneke besluit haar nieuwe vriend gelijk aan naam te geven: Chef, en geeft aan dat hij de dag met ons zal gaan meemaken.

 
Dan is het tijd om te vertrekken naar onze eerste bestemming. Na een korte rit komen we aan bij Brasserie de Minister, waar we warm en gastvrij welkom worden geheten. We kunnen daar genieten van een smakelijke lunch, bereid door leerlingen van het Griendencollege. Het ijs is gebroken, de spanning is weg, na een warm woord van dank nemen we afscheid en vertrekken we naar onze volgende locatie.


Slechts een paar meter verderop worden we dan gastvrij ontvangen door de dames van Schoonheidsinstituut Brown-Eyes, waar Hanneke wordt verwend met een ontspannende schoonheidsbehandeling. We nemen als team even afstand, op dit soort momenten zijn rust en ontspanning belangrijk. Een uurtje later worden we gevraagd om weer naar de behandelkamer te
komen. Hanneke straalt ons werkelijk tegemoet, ze heeft genoten. Nog even een laatste finishing touch en de overhandiging van een lief cadeau. Tijd voor het volgende verwenmoment.

  
Na een korte rit met de auto komen we dan aan bij PB Hairfashion. Hanneke overlegt met kapster Patricia over haar wensen. Uiteraard worden die uitgevoerd, met als extra nog een stukje uitleg aan begeleidster Charlotte, over hoe het haar in het gewenste model te föhnen. We zien van een afstandje hoe Hanneke geniet en hoe haar nieuwe coupe haar nog meer laat stralen dan ze al deed.

   

Als Pip dan nog een bijpassende make-up aanbrengt, weten we zeker dat ook dit onderdeel geslaagd is. Wow! Wat een metamorfose! We nemen met een warm woord en overhandiging van ons traditionele symbolische bedankje afscheid van deze gastvrije mensen en vertrekken onder een stralend zonnetje richting onze volgende bestemming. Begeleidster Charlotte neem afscheid, zij wordt afgelost door Ida, een vrijwilligster van de instelling waar Hanneke woont.

Ook nu hoeven we niet heel ver te lopen. Een kleine 100 meter verderop worden we al verwacht bij Cosy Corner, waar we worden getrakteerd op een verkoelend drankje en een heerlijk hartige bittergarnituur. Even een momentje om de indrukken tot nu toe wat te laten bezinken en ons op te maken voor de volgende verrassing.

Wat wij dan al weten, en onze droomster uiteraard niet, is dat de volgende momenten heel bijzonder zullen worden. We worden namelijk heel warm en gastvrij ontvangen in de tuin van Mevr. Astrid Kerpentier en haar gezin. In een hele rustige sfeer wordt de tijd genomen om even kennis te maken. Hanneke kijkt haar ogen uit. Ze is een enorme dierenliefhebster en geniet van wat ze nu al ziet. Eenden, cavia’s, konijnen....geweldig. Maar....wat zien we daar? Rustig om zich heen kijkend op de rand van de prachtige vijver zit daar een schitterende uil in al zijn glorie. Hij wordt langzaam aan haar getoond en als Hanneke aangeeft dat het ok is, krijgt onze stralende droomster een speciale handschoen aan en wordt dit mooie dier op haar onderarm geplaatst. Astrid ondersteunt de arm van Hanneke, zodat het voor haar niet te zwaar zal zijn. De momenten die volgen zijn niet anders dan magisch te noemen. Wij zien van een afstandje hoe Hanneke haar moment beleeft, in een soort van bubbel, één met dit mooie dier, genietend van de rust die er is. Janine legt uiteraard ook deze momenten met veel precisie vast. Woorden zijn niet nodig. Niet nu..

         

Pas als Hanneke het aangeeft wordt de uil overgenomen en terug gezet op zijn plaats. Nog eventjes kroelen met een konijntje, maar dan is het de hoogste tijd om afscheid te nemen van deze gastvrije familie. Wat is dit bijzonder geweest.

                                                              

Als afsluiting van deze dag verplaatsen we ons dan nog een laatste keer. Dit keer naar China Expres, waar we zullen gaan genieten van het favoriete eten van onze droomster, bij wie de indrukken langzaam beginnen te bezinken. We zien haar af en toe in haar eigen gedachten wegdromen, met een glimlach op haar gezicht. Na het eten krijgen we dan nog een verrassing. Namens Sushi2U

krijgen we een schaal met sushi, bedoeld om mee te nemen. Op deze manier kunnen Hanneke en haar mede-bewoners ook nog samen van een verwenmoment genieten.
Maar wij hebben ook nog een allerlaatste verrassing in petto. Als we aankomen in de huiskamer van de afdeling, waar de mede-bewoners op dat moment samen zijn overleggen we kort met de begeleiding en krijgen groen licht. We sluiten deze speciale dag feestelijk af met voor alle aanwezigen die dat willen een advocaatje met slagroom. (beschikbaar gesteld door Vimotec)
Hanneke, met Chef de hond stevig in haar armen, verteld aan wie het maar horen wil over haar dag. Wij als team kunnen alleen maar genieten van wat we zien en horen. Het is goed zo...missie geslaagd.

                              

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter