Bedrijf

Bedrijf Brandweerdroom

Brandweerdroom

In januari hebben we dromer Leo verrast met een bezoekje bij hem thuis. Daar vertelde hij dat hij de brandweer helemaal geweldig vindt. Leo verzamelt van alles over de brandweer: boeken, tijdschriften, noem maar op.

Na een leuk gesprek gehad te hebben met Leo is het droomteam bij elkaar gekomen. De buurman van vrijwilligster Andra werkt toevallig bij de brandweer in Dordrecht, dus het contact was snel gelegd. Al snel bleek dat Fokke en Elly ons aanspreekpunt waren. Na wat contact via e-mail en telefoon gehad te hebben was het dagprogramma al vrij snel bedacht.

 Eindelijk was het 11 mei en de droomdag van Leo was aangebroken.

’s Morgens werd coördinator Amy gebeld dat Leo en het droomteam zouden worden opgehaald door brandweerman Chris. Hij werkt bij de brandweer in Sliedrecht. Dit was natuurlijk meteen aanleiding om te praten over het aantal vrijwillige brandweermannen/ - vrouwen in Sliedrecht. In een heuse spuitwagen werden we naar de kazerne Dordrecht gereden.

Bij aankomst in Dordrecht stond Fokke al op ons te wachten. Onze begeleider van de dag. Na een kopje koffie met een stukje brandweergebak, een prachtige creatie van en gesponsord door Cake & Chocolade, kregen we een uitgebreide rondleiding door de kazerne. Leo mocht alles vragen aan Fokke.

Voor de lunch, klaargemaakt door vrijwilligsters Rieneke en Petra, had Fokke een leuke speurtocht in de doca gemaakt. Tijdens de speurtocht vond Leo allemaal kledingstukken van de brandweermannen, welke Leo na afloop ook zelf aan mocht trekken. Aangekleed als een stoere brandweerman liep Leo trots door de kazerne. Uiteraard hebben we een mooie foto gemaakt bij de brandweerauto.

 

Tijdens het gesprek kwamen de tijdschriften van de brandweer ter sprake. Leo was erg nieuwsgierig naar de boekjes en vroeg of hij ze mocht inzien. Als verrassing heeft hij een paar boekjes van Fokke gekregen, waar hij meteen in ging lezen, zo kon hij voor het eten nog even tot rust komen van alles.

 De lunch was niet alleen voor Leo, Jeannette (zus van Leo), Fokke en het droomteam, maar het hele brandweerteam van Fokke kwam mee eten. Wat een gezelligheid.

Naast alle gesponsorde boodschappen van AH, hebben we van supermarkt Oz-Ka uit Dordrecht nog halalvlees gekregen voor een paar brandweermannen. Allen dank hiervoor.

Tijdens het eten ging er een heus alarm af. We dachten dat de brandweermannen en –dame uit moesten rukken, maar dat was toch niet zo. Het brandweerteam bedankte Leo hartelijk voor de heerlijke maaltijd.

Na de lunch bracht Fokke ons naar de blusboot. Het team van Fokke had vandaag een 24 uurs dienst, dus die bleven op de kazerne. Er was een andere ploeg aanwezig op de blusboot. Leo kreeg alles goed uitgelegd, zelfs de machinekamer werd bekeken. De spuiten op de boot werden stuk voor stuk speciaal voor dromer Leo aangezet, wat indrukwekkend was dat.

 

Natuurlijk gingen we ook echt varen, richting de haven van Sliedrecht. Vol op foto’s makend vanaf het water van dat mooie dorp. Op de terugweg mocht Leo achter het stuurwiel plaatsnemen en zelfs alle schermen bedienen. Zo kon Leo precies zien wie er op het achter- of het voordek liepen en welke spuiten hij had aangezet. Leo zat regelmatig met een glimlach van oor tot oor te kijken. Wat genoot hij.

 

Bij terugkomst in de haven stond er een schuimblusvoertuig op ons te wachten. Zij begonnen te spuiten zodra we in het zicht waren. Leo vond het geweldig en pakte snel zijn camera om wat foto’s te maken. Uiteraard nog even een paar groepsfoto’s met deze ploeg gemaakt.

 Op het leerpark hebben we de werkplaats gezien waar alle brandweerwagens worden onderhouden.

Ook de duikpakken van het speciale duikteam werd bekeken. Fokke liet Leo zien hoe een brandweerman van de welbekende paal naar beneden glijdt. Ook nu wilde Leo nog een paar mooie foto’s maken, dus je begrijpt… Fokke moest nog een keer naar boven nu voor een goede foto.

 Als afsluiting nog een kop koffie met een lekker stukje gebak met alle brandweermannen en –dame. Ook hier werd een groepsfoto gemaakt bij de brandweerauto.

Leo kreeg ook nog wat cadeaus; een mooie brandweerpet en een stoer T-shirt vd brandweer erbij. Een echt kippenvel moment voor een ieder. Uiteraard hebben we de brandweer van Dordrecht uitgebreid bedankt voor hun geweldige bijdrage aan Leo’s droomdag. Jullie zijn echte helden!!

Toen was het echt tijd om afscheid te nemen. Chris kwam ons weer ophalen om naar Sliedrecht terug te brengen. En….jawel, weer een foto met Chris moest er gemaakt worden, dit keer bij de oude brandweerauto in de kazerne.

In Sliedrecht aangekomen even nog wat gedronken en nagepraat met Leo, daarna was het echt tijd om afscheid te nemen. Over 3 weken gaan we nog even terug met de foto’s….en zullen we samen met Leo nogmaals deze indrukwekkende en mooie dag herbeleven.

 Al met al weer een mooie droomdag welke we met Stichting Dromen zonder beperking hebben mogen vervullen. Alle sponsors, vrijwilligers, brandweermannen hartelijk bedankt dat jullie de droomdag van Leo hebben laten uitkomen.

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter