Bedrijf

Bedrijf 15-07-2015 "Beauty on Wheels"

Mooie dame danst de sterren ......

“Beauty On Wheels droom” wordt waarheid….

 

“Dit was een dag die ik nooit zal vergeten….Vannacht droom ik dat ik dans….”, de woorden van Mien onderweg terug naar huis na een mooie droomdag.

De droom die deze 52-jarige inwoonster van Sliedrecht had ingediend bij de stichting Dromen zonder beperking omvatte 2 delen. Een complete metamorfose en het bijwonen van een demonstratie rolstoeldansen op hoog niveau. Woensdag 15 juli ging deze mooie droom voor haar in vervulling.

Verwenmomenten

Als eerste verrassing ontving de droomster, die door een herseninfarct halfzijdig verlamd is en daardoor al 20 jaar volledig rolstoelafhankelijk, een volledige kledingset, verzorgd door Verschoor Mode en uitgekozen door vrijwilligster Jannie. Na het omkleden ging het droomgezelschap op pad. De eerste stop werd gemaakt bij de Heeren van Slydregt, waar het gehele team uiterst warm werd ontvangen en werd getrakteerd op een heerlijke lunch. Na afscheid te hebben genomen van deze gastvrije mensen was het tijd om te vertrekken richting Zwijndrecht. De volgende verrassing was namelijk een complete beauty behandeling in Salon Swinhove, waar vrijwilligster Celine in alle rust zorgde voor een nieuwe coupe in een andere kleur. Uiteraard werd ook een bij de droomster passende make-up aangebracht . Mien straalde met haar nieuwe uiterlijk.  Een professionele foto reportage door Gaby van Dageraad Fotografie was dan ook een mooie afsluiting van het eerste deel van de droomdag.

   

 

Rolstoeldansen

Voor het tweede deel reed de rolstoelbus, ter beschikking gesteld door de oudere cliënten sector van ASVZ en bestuurd door chauffeuse Hiske, richting West-Brabant. Bij restaurant Kanters te Moerdijk genoot het volledige gezelschap van een diner (uiteraard geheel naar wens van Mien) om vervolgens voor de finale van de dag door te rijden naar Dorst. Hier werd het gezelschap warm en gastvrij ontvangen op de jaarlijks terugkerende feestavond van de Eastwood Rolling Dancers. Live-muziek, verzorgd door zanger Wim Florack en zangeres Jolanda Philippi, een schitterende demonstratie van HET rolstoeldanspaar van Nederland, Alex en Jacqueline Glijn,  de droomster schoot even vol.

 

“Het leek wel of ik zweefde”

Tranen van blijdschap, die verdrongen werden door een brede lach toen Alex de droomster meenam de dansvloer op en samen met haar een prachtige Engelse wals ten uitvoer bracht. “Het leek wel of ik zweefde”. Een daarop volgende oproep van Alex Glijn viel bij het aanwezige publiek dan ook in zeer goede aarde:”Als u op een feestje bent waar gedanst wordt en u ziet iemand in een rolstoel langs de kant zitten, neem even de tijd om die persoon mee te nemen de dansvloer op en dans met hem/haar. Dansen kan altijd!!” Toen het droomteam van de stichting, voor deze dag bestaande uit Annet, Celine en coördinator Esther,  afscheid nam van hun glunderende droomster wisten ze dan ook voldoende…ook deze missie was 100% geslaagd.

   

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter