Bedrijf

Bedrijf Anime droom

Anime droom

Zaterdag 1 april, en dat is géén grap, mochten wij als team van Dromen zonder beperking weer een mooie droomdag uitvoeren. De 18 jarige studente grafische vormgeving Larissa had een droom met twee thema's aangemeld.

Na een lange, intensieve voorbereidingsperiode zette het droomteam, bestaande uit Annet, Brian en Esther samen met hun droomster koers richting Amsterdam.
Hier werden we op de Ceintuurbaan opgewacht door fotograaf Marc van LoosFotografie.

In verband met de ambities van de jonge studente op dat vlak stond een korte ontmoeting met wereldwijd bekende tattoo artiest/kunstenaar/schrijver Henk Schiffmacher als eerste op het programma. Hij had zich na benadering gelijk bereid verklaard mee te werken. Middenin zijn zaak, waar op dat moment klanten uit binnen- en buitenland getatoeëerd werden, kreeg Larissa de kans om vragen te stellen en werd ze verrast met een ter plaatse speciaal voor haar gemaakte tekening.

Wow...wat een indrukwekkende ontmoeting, kort maar hevig. Dat moet even bezinken natuurlijk. We besluiten om een rustig plekje te zoeken waar we even wat kunnen eten en drinken. Hartje Oud-Amsterdam, keus genoeg. Nadat Marc wat verschillende mogelijkheden in de buurt noemt (hij is hier zeer bekend) laten we de keus uiteraard aan Larissa,...het is haar dag. Na een paar minuten nemen we plaats in een rustig sfeervol Surinaams eethuisje. De roti, broodje Pom en kip-ketjap vallen zeer in de smaak bij ons allemaal en er ontstaan mooie gesprekken. Wat ons als team dan opvalt is dat er een duidelijke en mooie klik is tussen onze droomster en fotograaf Marc. Tja, met het aantal gezamenlijke interesses die ze delen is dat ook niet echt vreemd. Alsof het zo heeft moeten zijn.

Na de lunch, gesponsord door Vimotec Production Partners, volgde een wandeling door hartje Amsterdam, waarbij fotograaf Marc de rol van gids op zich neemt. Samen met Larissa loopt hij voorop, wij als team volgen op korte afstand en zien dat het goed is. Tijdens deze tour krijgen we niet alleen mooie verhalen te horen over de bezienswaardigheden maar ons stralende middelpunt krijgt ook tips op het vlak van fotografie die ze gelijk in de praktijk kan brengen. Want..op een gegeven moment zegt Marc: "Hier heb je 1 van mijn camera's....leef je maar uit."

Een ongeplande maar welkome verrassing volgt dan als we ter hoogte van het Amstelhotel wat foto's maken. We worden opgemerkt door de dienstdoende portier. Hij praat kort met Marc, die even later ietwat verbluft op ons af komt lopen. "Eeeeeh...een hele bijzondere vraag namens het hotel. Of Larissa een kamer wil bekijken?!" Een prachtig aanbod als dat laten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan. Binnen kijken we onze ogen uit, en ook foto's mogen zoveel als gewenst gemaakt worden. Een vriendelijke medewerker van het hotel gaat ons voor en we mogen niet alleen een executive suite (de Rembrandt suite) bekijken, maar krijgen een rondleiding door het hele hotel! We nemen een ervaring rijker afscheid van de lieve mensen van het Amstelhotel en lopen rustig weer verder.

De wandeling eindigt bij Studi-o, een professionele fotostudio. Met hulp van sponsor Vimotec Production Partners hebben we deze voor 2 uur kunnen huren. Tijd voor de volgende, grote verrassing. Larissa had aangegeven heel graag een kostuum te willen hebben van haar favoriete anime personage. Dit was nogal een ding tijdens de voorbereidingen, want krijg dat maar eens te pakken. Na heel veel verschillende pogingen is het uiteindelijk tijdens de afgelopen maanden (met dank aan de Stoffenkraam en mevr. Wilma Bakker) speciaal voor haar op maat gemaakt.

Na overhandiging van het kostuum, wat even leidde tot wat emotie bij de jonge droomster, kan met hulp van de inmiddels ook gearriveerde make-up artieste/kapster Anouk van NoukStyle, de metamorfose uitgevoerd worden. En dat Larissa bij deze, afgelopen week nog bekroond met de Internationale Award voor Best Bruidsvisagiste, kundige dame in hele goede handen is wordt al heel snel duidelijk. Tot in de kleinste details en rekening houdend met de wensen van de droomster wordt deze omgetoverd tot haar favoriete karakter. Zelfs de door een anonieme sponsor verzorgde pruik wordt in het correcte model geknipt.

 

Na het omkleden komt een ietwat verlegen maar stralende droomster ons tegemoet. Wat volgt is een zeer uitgebreide, professionele fotoshoot. De inmiddels ontstane, vriendschappelijke band met fotograaf Marc komt nu goed uit. Ons stralende middelpunt voelt zich op haar gemak en kan daardoor prachtig en naar haar eigen wens op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Met veel geduld en hier en daar wat humor geeft Marc aanwijzingen, Brian en Annet kunnen assisteren door het vasthouden van de reflecterende schermen. We zien Larissa voluit genieten.

Na de fotoshoot is het tijd om afscheid te nemen van Anouk en Marc. Het afscheid van de mensen die haar die dag met liefde, aandacht en zorg omringd hebben valt dan toch wel even zwaar. Met fotograaf Marc wordt zeker contact gehouden. Van hem krijgt de jonge studente namelijk niet alleen de bewerkte, maar ook de onbewerkte foto's. Op die manier kan ze zelf aan de slag met het bewerken, een belangrijk onderdeel van haar opleiding. Mocht ze hierbij vragen hebben of andere tips nodig hebben, kan ze hiervoor een beroep op hem doen. Hiermee merken we wederom dat een droomdag als deze soms hele mooie, waardevolle nawerking kan hebben die wij als team van te voren wel kunnen hopen maar zeker niet kunnen plannen. We prijzen ons dankbaar om bij een moment als dit aanwezig te mogen zijn, keer op keer.

Er worden nog wat stevige knuffels uitgewisseld maar dan is toch echt tijd om te vertrekken. Volgende stop...Dordrecht.

Want om 18.00 uur worden we verwacht in sushi- en grill restaurant Asahi voor de afsluiting van deze dag. Indrukken beginnen te bezinken, verhalen blijven komen. We genieten van alle heerlijkheden en de tijd vliegt om. Pas rond 21 uur nemen we dankbaar afscheid van deze gastvrije en zeer vriendelijke mensen.

We vertrekken richting huis, waar Larissa's ouders op ons wachten. Want hoewel we hen gedurende de dag al wel wat foto's hebben gestuurd, de verhalen van hun dochter zullen het plaatje pas compleet maken.

             

  

 

 

 

 

   

    

     

  

   

Tijd voor de laatste verrassing: Lokaal kunstenaar Johan Huijzer heeft een prachtige zeefdruk geschonken en nodigt Larissa via ons uit om eens te kijkje te komen nemen bij hem in zijn atelier. Ook heeft hij diverse andere bekende kunstenaars (Hein van Houten, Bianca Leusink, RolandArt) gevraagd mee te werken. Zij hebben ieder een speciaal voor de droomster gemaakte tekening opgestuurd. Als laatste krijgt Larissa dan nog 3 schetsen in verschillende stijlen, gemaakt door tattoo artiest Davani Art. De volledig verraste droomster kan vol hernieuwde inspiratie verder met haar opleiding.

Deze droomdag kan als volledig geslaagd bijgeschreven worden in de boeken van de stichting, die 3 april haar derde verjaardag viert.

Wij nemen dan als team ook met een zeer voldaan gevoel afscheid.

Bedankt Larissa, Jannie en Adri....voor jullie vertrouwen en geduld.

 

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter