Bedrijf

Bedrijf 31-05-2016 45 km droom

31-05-2016 45 km droom

Droom 45km wagen

Na een voorbereiding door een droomteam, van Stichting Dromen zonder beperking, was de droomdag eindelijk daar. De vrijwilligers, Angelique, Annet en coördinator Amy, hebben ’s morgens eerst wat lekkers opgehaald bij Bakkerij Hofman en Dirk van der Broek.

Rond half 10 was het dan zo ver, we konden op pad om de droomdag echt te laten beginnen en de dromer op halen.

 Onze dromer, Koos, was erg zenuwachtig en zat ons al buiten op te wachten. Eenmaal binnen hebben we de afgelopen dagen besproken onder het genot van een kopje koffie en thee met een stukje taart. De spanning was van zijn gezicht af te lezen.

 

45 km wagen

Onze dromer was tijdens de kennismaking van de vrijwilligsters heel duidelijk. Je weet wat ik wil, voor de rest vind ik alles best. Ik wil echt rijden in een 45 km wagen.

Bij Nederveen konden we terecht voor een gratis les. Koos vond het allemaal erg spannend en hij heeft met veel plezier rondgereden in de polder. Na 2 flinke rondjes in de polder, zijn we via Hardinxveld op het industrieterrein gaan tanken en mocht Koos daarna terug rijden naar Nederveen. Vol trots stapte hij de auto uit. Nog trotser was hij op de foto welke Nederveen voor hem had uitgeprint voor thuis.

 

De Biesbosch

Koos had aangegeven graag in de Biesbosch te komen voor de natuurclub. In de Biestro hebben we dan ook eerst genoten van een heerlijk lunch, om vervolgens met gids Kees een wandeling te maken. Tijdens deze wandeling vertelden Koos en Kees om de beurt van alles over de Biesbosch, niet alleen over de bevers maar ook over alle planten.

 

Kaasboerderij

Tijdens de kennismaking vertelde Koos dat hij dat weekend met de natuurclub naar een kaasmakerij in Kinderdijk zou gaan. Door miscommunicatie had hij dit uitje echter gemist en hier baalde hij behoorlijk van. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen, dus we hebben contact gezocht met BioKaas in Kinderdijk. Zij kenden inmiddels het verhaal en vonden het leuk als we langskwamen.  We kregen een rondleiding langs alle kalveren en andere dieren, daarna een rondleiding door de kaasmakerij om te eindigen met een kleine proeverij. Koos vond de geitenkaas het lekkerst, dus kreeg hij van ons een stukje mee naar huis.

 

Diner

Na de proeverij hebben we de toeristische route genomen naar Wereldkeuken Lizz, hier hebben we genoten van een heerlijk diner. Koos moest even wennen dat hij meerdere keren mocht rondlopen en wat te eten mocht halen, maar hij heeft zitten smullen.

 

Afscheid

Bij thuiskomst heeft Koos nog even zijn diploma van de natuurclub laten zien, heeft hij de foto gelijk aan iedereen laten zien. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van weer een geslaagde droomdag van Stichting Dromen zonder beperking.

 

 

 

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter