Bedrijf

Bedrijf 27-12-2014 Femmie's korfbaldroom

27-12-2014 Femmie's korfbaldroom

“Als het maar met korfbal te maken heeft, dan vind ik het prima”…

 

 

Femmie, een jongedame van 29 met een verstandelijke beperking, sprak deze woorden aan het eind van het intake-gesprek dat Klaas en Esther van Stichting Dromen zonder beperking half november met haar voerden. Tijdens dit gesprek, waarbij de droomster werd vergezeld door haar vader en haar begeleidster, vertelt ze over haar grote droom.
Femmie is een fanatieke, sportieve jongedame. Ze speelt al een flink aantal jaren korfbal in het G1 team in Sliedrecht en is drie keer per week te vinden in de fitnessruimte. Haar droom, zoals ze heel goed onder woorden kan brengen, is om beter te worden in haar sport. Een training door één van de vrouwelijke internationals zal daar zeker bij helpen. Maar daar blijft het niet bij…een ontmoeting met het gehele Nederlandse team, een t-shirt met alle handtekeningen en een wedstrijd bijwonen, dat zou helemaal geweldig zijn. Klinkt als een ultieme droom!

Gewapend met alle verkregen informatie gaan de vrijwilligers aan de slag. Wat kunnen ze voor elkaar krijgen? Hoe komen ze in contact met de juiste mensen? Na een oproep op Twitter melden zich verschillende mensen die bereid zijn om te helpen. Al snel blijkt dat de korfbalwereld (met name NL korfbal in de persoon van Tim van Peppen) absoluut bereid is deze droom samen te vervullen. Binnen korte tijd is alles geregeld en kunnen we onze droomster en haar ouders inlichten over de datum van de droomdag.

27 december is het dan zover....

Die ochtend gaat het droomteam, bestaande uit vrijwilligsters Angelique, Amy en coördinator Esther, al vroeg op pad. 
Allereerst wordt de door de lokale Dirk van den Broek gesponsorde tas met tussendoortjes opgehaald, geen overbodige luxe, het zal een lange dag worden. Daarna is het tijd om Femmie op te halen. Met toch wel wat zenuwen stapt ze bij ons in de auto en vertrekken we naar de eerst locatie.

Om ervoor te zorgen dat we allemaal een goede start van de dag hebben, is er door Kookgemak uit Papendrecht een brunch verzorgd, die we nuttigen bij “Bij Boertie”. Eigenaar Leon Boer is zo vriendelijk geweest om die ruimte beschikbaar te stellen. 
Daar aangekomen worden we opgewacht door de ouders van onze droomster, die zich voor de gehele droomdag bij ons voegen. Tijdens de brunch worden de eerste verrassingen overhandigd: een prachtige fitness-set die werd gedoneerd door Maria Stam, een door Sporthuis Leo Reijnders beschikbaar gesteld regen/trainingsjack en als klap op de vuurpijl nog een officiële wedstrijd korfbal, gedoneerd door Muta Sport uit Leeuwarden.

Dan is het toch echt tijd geworden om te vertrekken naar Rotterdam. We komen aan bij het Topsportcentrum en daar worden we al opgewacht door een cameraploeg. Zij maken een verslag van de gehele KorfbalChallenge en willen ook graag een item wijden aan deze droomuitvoering. Femmie wordt geïnterviewd en daarna worden we begeleid naar de ruimte waar de volgende verrassing wacht. Een korfbalclinic voor G-spelers, die wordt geleid door Marjolein Kroon(international). 
Onze droomster krijgt gedurende 1,5 uur samen met andere spelers instructies in de fijne kneepjes van het Korfbal. Aan het einde van de clinic volgt een volgende verrassing, een door Rianne Echten(international) gedragen wedstrijdshirt! Als kers op de taart biedt Marjolein dan nog aan om een korte 1 op 1 training te doen, gericht op de aanval die Femmie zo graag wil verbeteren. Met een stralende droomster nemen we afscheid van Marjolein.

  

Na een welkom moment van rust gaan we verder met de dag. Een wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië, voor spelers tot 23 jaar. Femmie gaat volledig op in de wedstrijd en geeft haar eigen commentaar bij de spelmomenten. We genieten allemaal van de manier waarop ze haar dag beleeft.
We nemen even ruim de tijd om te eten. Ondertussen komen diverse mensen van de KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) met enige regelmaat vragen of alles goed gaat. Eén blik op Femmie zegt genoeg. Met de magen weer goed gevuld (dank aan een anonieme sponsor) en enigszins bijgekomen van alle indrukken tot dan gaan we naar de grote sporthal, daar wacht ons de wedstrijd Nederland-België (a.k.a. Tulips-Diamonds). Kaartjes voor deze wedstrijd werden verzorgd door 2M Makelaars. 
Femmie krijgt een microfoontje opgespeld door de cameraploeg en de cameraman komt een poosje naast haar op de tribune zitten. We genieten met z’n allen van de bloedstollend spannende wedstrijd, die uiteindelijk door Nederland gewonnen wordt. 

Als allerlaatste verrassing wordt onze droomster meegenomen wordt voor een ontmoeting met alle spelers van het Nederlandse team. Ze krijgt alle handtekeningen en er wordt volop tijd gemaakt voor foto’s.
Als Femmie ons na afloop daarvan tegemoet komt lopen, zien we een trotse, gelukkige meid. Zelf geeft ze aan dat ze eigenlijk niet kan geloven wat ze vandaag heeft meegemaakt. 

Nu is het dan toch echt tijd om weer naar Sliedrecht te rijden. We brengen onze droomster met z’n allen naar huis. Om nog even te genieten van de sfeer besluiten we even na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee. Nog even snel een laatste groepsfoto..tijd om afscheid te nemen.

Als we dan moe maar voldaan thuiskomen weten we het zeker: wederom MISSIE GESLAAGD!

P.S. Een dag na de droomuitvoering mochten we dit schitterend mooie bericht ontvangen:

Wij als ouders van Femmie hebben genoten van het feit dat Femmie deze dag zo echt als een vip is behandeld. We zagen haar met het uur groeien. 
Het begon al met de ontvangst bij Boertie waar we een heerlijk ontbijt/lunch mochten ontvangen. En waar Femmie werd verrast met een paar mooie cadeaus. Daarna bij het sportcentrum waar de tv camera +interviewer haar op stonden te wachten.
De korfbalclinic, de wedstrijden ,het speciale NK speelshirt met handtekeningen, de fotoshoot met de spelers van het Nederlands team, de camera die ook op de tribune aanwezig was. 
Het patatje met niet te vergeten. Het KNKV die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Maar bovenal de drie vrijwilligers die deze dag zo speciaal maakten door hun enthousiasme.

Zo bijzonder dat ook wij dit van zo dichtbij mochten meemaken.
Daarom een groot dank je wel voor al de sponsoren en vrijwilligers en jullie stichting die dit mogelijk hebben gemaakt.

Dankbare ouders van Femmie

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter