Bedrijf

Bedrijf 06-12-2015 | Koeiendroom van Adri

Koeiendroom van Adri

16 december 2015
Stichting Dromen zonder beperking heeft maandag 30 november weer een mooie droom mogen vervullen. Tijdens de intake bij dromer Adrie (52, met een autistische stoornis) was zijn absolute liefde voor koeien ter sprake gekomen. Hij zou heel graag op een boerderij willen helpen bij de verzorging van deze mooie dieren. Een ander favoriet onderdeel van zijn dagbesteding, helpen bij het bereiden van allerlei gerechten, zou zeker niet vergeten mogen worden. Hiermee ging het droomteam, bestaande uit Angelique, Celine, Ilse en coördinator Esther, aan de slag. Ondersteund door bestuursleden Jan en Jantine zouden zij verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden en uitvoeren van deze mooie droom.

Na een gedegen voorbereiding die een aantal maanden in beslag nam, wist het team zich verzekerd van een geschikt draaiboek en kon, na kennismaking van het team met de dromer, een datum vastgelegd worden.

Het team voor de droomdag werd kleinschalig gehouden, vrijwilliger Brian en coördinator Esther begonnen samen met Adrie aan een lange dag.

De droomdag begon met een bezoek aan Booij Kaasmakers in Streefkerk, waar Adrie niet alleen uitleg kreeg over het ambachtelijke proces van kaas maken, maar ook zelf de handen flink uit de mouwen mocht steken. Marijke Booij had een goede assistent gedurende het zeer nauwgezette proces. Zij heeft ervaring in het werken met mensen met een beperking maar was desondanks verbaasd over hoe snel en makkelijk de hoofdpersoon van deze dag alles oppikte en uit kon voeren. Hierdoor kon Adrie een nog groter aandeel hebben tijdens alle werkzaamheden dan vooraf afgesproken. Tijdens een korte koffiepauze kon het gehele gezelschap genieten van de door Cake & Chocolade speciaal voor deze dag vervaardigde taart. Hierna volgde nog een speciale verrassing..Adrie mocht een eigen kaas maken, die na een rijpingstijd van ongeveer 2 weken kan worden opgehaald.  Nadat de deze morgen gemaakte kazen gekeerd waren en voorzien van hun unieke keurmerk was het alweer bijna tijd om te vertrekken naar de volgende verrassing. Nadat alle materialen waren schoongemaakt volgde nog een mooie verrassing. Adrie mag een cadeau in ontvangst nemen, een speciale set waarmee hij thuis kaas kan maken. Maar daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen van de gastvrije familie Booij.

   

In Molenaarsgraaf wachtte het gezelschap een warm welkom op “De Zuivelboerderij” van de familie Brandwijk. Hier kon het gezelschap genieten van een welverdiende lunch, uiteraard vergezeld van een overheerlijk glas melk afkomstig van de koeien van dit mooie bedrijf. Na de lunch was het echter tijd voor de dromer om het tweede deel van zijn droom in vervulling te zien gaan.  Nadat hij zijn door vd IJssel bedrijfskleding verzorgde overall en kaplaarzen had aangetrokken toog het gehele gezelschap richting de stallen. Hier kon hij boerin Marjolein helpen met het schoonmaken van de boxen, het voeren van de kalveren en kreeg hij uitleg over hoe het melken van de koeien in zijn werk gaat. Voluit genietend van de koeien om hem heen leek dromer Adrie even in zijn eigen wereld te zijn en verrichte in volle concentratie “zijn taken” voor deze middag. Het gehele team werd ook hier weer verrast met een smakelijk cadeau, een beker heerlijke verse yoghurt, uiteraard uit de eigen productie. Licht vermoeid en vol van alle indrukken nam het gezelschap daarna afscheid om weer richting Sliedrecht te vertrekken.

  

Tijd voor vrijwilliger Brian om afscheid te nemen, Angelique zou zijn plaats innemen voor het resterende deel van de droomdag.

Een ontspannen bezoek aan de lokale kinderboerderij was een welkome onderbreking in deze dag. Met een warme kop koffie in zijn hand genoot Adrie van het kijken naar alle dieren om hem heen en konden de indrukken van de dag een klein beetje bezinken. Het is dan ook een ontspannen dromer die samen met het team aankomt bij Brasserie de Dijk. Hier verzorgen eigenaars Johan en Gerda een heerlijk diner, uiteraard geheel naar wens van Adrie.

 

Bij thuiskomst wacht dan nog een laatste verrassing in de vorm van aantal cadeaus waaronder een speciaal verwenpakket binnen het thema van de dag, beschikbaar gesteld door Albert Heijn uit Hardinxveld-Giessendam. Hierna kan het droomteam tevreden afscheid nemen van “hun dromer”. Ook deze missie is weer 100% geslaagd.

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter