Bedrijf

Bedrijf 21-12-2015 | Media droom komt uit

Melvin kijkt mee achter schermen bij SBS6

“Deze dag ga ik nooit meer vergeten!” – Droom van Melvin komt uit

Afgelopen dinsdag, 15 december, mocht een team van onze stichting een prachtige droomdag beleven met onze lieve dromer Melvin.

De droom van Melvin, die in juni van dit jaar in mijn inbox belandt, is eigenlijk vrij duidelijk: Melvin wil graag een kijkje nemen achter de schermen in een televisie-studio. Hij wil graag weten hoe dat allemaal in z’n werk gaat. En tevens komt één van zijn favoriete series naar voren…GTST.

We maken een afspraak voor een intake gesprek, waarbij Melvin en zijn begeleidster Inge ons een goed beeld geven van zijn wensen en verdere bijzonderheden. Hierbij komt o.a. naar voren dat onze dromer graag wil dat Inge hem ook tijdens zijn droomdag kan begeleiden. Uiteraard zullen we dat verzoek honoreren, een droomdag kan best spannend zijn en dan is een vertrouwd iemand bij je hebben wel heel prettig.

Het droomteam, Petra, Angelique en ikzelf, kunnen met ondersteuning van bestuurslid Peter aan de gang.

In de maanden die volgen wordt (veelal achter de schermen) hard gewerkt. De eerste contacten worden gelegd, lijntjes via social media worden uitgezet. Eerste prioriteit is uiteraard het vinden van een televisie-studio of zender die bereid is om medewerking te verlenen. Maar natuurlijk proberen we ook om een element aan de droomdag toe te voegen waarin GTST duidelijk terugkomt. Hoe kunnen we dat op een mooie manier combineren? Waar maken we onze dromer blij mee? Welke andere elementen kunnen we toevoegen aan de dag, zodat ie onvergetelijk zal worden?

Uiteindelijk, begin december, zijn alle benodigde onderdelen geregeld en staat er een prachtig draaiboek klaar om uitgevoerd te worden. Een voorbereidingstijd die wat langer was dan gemiddeld, maar onze teams willen altijd zeker zijn dat een droom voor de volle 100% goed is voorbereid, dat is waar wij met z’n allen voor staan.

We nemen contact op met Melvin en maken een afspraak voor een kennismaking met het droomteam. Dit gesprek, kort voor de droomdag, geeft hem de kans de mensen met wie hij op pad zal gaan alvast een klein beetje te leren kennen, zodat hij niet met totaal voor hem vreemde mensen op pad hoeft te gaan op een dag die voor hem al zo spannend is. Melvin probeert uit te vissen waar we naartoe zullen gaan en wat we zullen gaan doen. Dat moet nog even een verrassing blijven. Melvin zal zijn nieuwsgierigheid nog even in toom moeten houden, gelukkig niet al te lang want we mogen hem op dat moment melden dat we een week later al met hem op pad zullen gaan.

En dan is het zover………
Ruimschoots op tijd meldt ons droomteam zich, samen met chauffeur Klaas van Snelle Vliet, bij de woning waar Melvin ons al buiten staat op te wachten. Met begeleider Matthijs aan zijn zijde. Helaas is Inge ziek en kan zij dus niet mee, maar Matthijs heeft aangegeven op zijn vrije dag graag haar plaats in te willen nemen. Melvin is erg zenuwachtig en vraagt ons hem te vertellen wat er die dag zal gaan gebeuren. In zijn belang vertellen we dat zodra we in de bus hebben plaatsgenomen en aan onze reis voor die dag zijn begonnen.

Mediadroom auto

Onze hoofdpersoon voor die dag reageert super enthousiast! Via zijn telefoon geeft hij de informatie die hij zojuist van ons heeft gekregen direct door aan vrienden en familieleden. “Ik ga naar Amsterdam!! Naar SBS6, waar ik alles mag bijwonen van Hart van Nederland en Shownieuws!!” De reacties die hij hierop krijgt maken de lach die hij inmiddels op zijn gezicht heeft alleen nog maar groter. Voor ons als droomteam geweldig om dat te aanschouwen en ook Matthijs geniet ervan zijn cliënt zo te zien stralen.
Ondertussen zijn we al een aardig eindje op weg naar onze eerste bestemming…chauffeur Klaas parkeert de comfortabele bus bij Hotel Breukelen, waar in het restaurant een tafel wacht op het gehele gezelschap. We zullen daar gaan genieten van een door hen verzorgde late lunch. De sfeer is geweldig en het eten heerlijk, een mooiere start van de dag kunnen we ons niet wensen. Als we na het overhandigen van een bedankje afscheid nemen van de gastvrije medewerkers daar, zien we dat onze dromenvanger al gelijk een mooi plekje heeft gekregen boven de bar van het restaurant.

Tijd om te vertrekken naar onze volgende bestemming…Amsterdam… Met Melvin voorin gezelllig kletsend met Klaas en zijn favoriete muziek over de speakers vliegt de tijd. Voordat we er erg in hebben rijden we de parkeergarage van SBS in. We melden ons bij de beveiliging en dan wachten we op wat komen gaat.

Het wachten duurt niet lang…. Met een brede glimlach komt Selma van Dijk op ons gezelschap af. Deze lieve presentatrice zit al even in “ons complot” en heeft ervoor gezorgd dat we hier vandaag terecht kunnen. Zij heeft al haar collega’s enthousiast gemaakt om ook hun eigen steentje aan de droomuitvoering bij te dragen. Op wat voor manier zal de komende uren blijken…..
Selma leidt ons allereerst naar de redactie van Hart van Nederland. Onder het genot van een lekker kopje koffie maken we kennis met de eerste mensen die we daar tegenkomen. Mede-presentatrices Gallyon en Sandra, verslaggevers, redacteuren, editors, mensen van de graphics-afdeling…iedereen even gastvrij, vriendelijk en geduldig. Ook de hoofdredacteur maakt even tijd voor ons vrij, stelt vragen aan Melvin en geeft hem ook de gelegenheid vragen te stellen. Grapjes, leuke anekdotes, maar vooral veel uitleg over wat er nu precies nodig is om twee live-uitzendingen per dag op de zender te krijgen, alles komt ter sprake. Uiteraard worden er veel foto’s gemaakt, we willen deze mooie dag goed vastleggen, zodat Melvin later een mooie herinnering zal hebben. Handtekeningen worden gevraagd, ze krijgen een mooie plekje in het speciaal voor deze gelegenheid door boekhandel de Waard ter beschikking gestelde album. Hierin kunnen later ook de foto’s geplakt worden.

  

Dan lopen we door naar de volgende etage, waar de redactie van Shownieuws al op ons wacht.
Ook hier zijn alle mensen op de hoogte en verwelkomen Melvin met open armen. We zien welke items vandaag in de uitzendingen aan de orde zullen komen en krijgen uitleg over hoe het systeem in z’n werk gaat. Hoe men zorgt dat wij thuis geen “even geduld aub” in beeld krijgen.

Als we ons verplaatsen naar een andere etage, ontmoeten we Arno, de “stem” van zowel Hart van Nederland als Shownieuws. Hij is druk aan het werk, maar neemt ondanks dat de tijd om Melvin uit te leggen wat zijn werk inhoudt. En dat niet alleen, Melvin mag op zijn stoel plaatsnemen en zelf een stukje tekst inspreken en terugluisteren. Wat een mooie ervaring! Een blik op de klok zegt ons dat het tijd is om verder te gaan met de rondleiding…

We komen aan in de daadwerkelijke studio, van waaruit alles onze huiskamer binnenkomt. Melvin kijkt z’n ogen uit. Melvin mag kijken waar hij wil en aangemoedigd door Selma en de rest van het gezelschap neemt hij plaats achter de presentatiedesk. Voor alle aanwezigen is het een genot om hem zo stralend daar te zien staan. Ondertussen geeft onze dromer aan graag een stukje tekst van de auto-cue te willen voorlezen, wat gelijk mogelijk wordt gemaakt. Eventjes oefenen, maar dan de verrassing: een geluidsman bevestigd een microfoontje, de opnameleider en Selma laten onze dromer zien waar hij moet staan.
Vanuit de regiekamer wordt het juiste licht aangezet en dan….mag Melvin zelf de promo inspreken voor de uitzending die nog geen uur later zal plaatsvinden! De regisseur zorgt dat er een professionele opname van wordt gemaakt, die Melvin zelf over een paar dagen zal ontvangen.

We verplaatsen ons dan even naar de regie-ruimte…het is tijd voor Gallyon om haar werk te doen, “the show must go on”. Nadat de promo is opgenomen en gecontroleerd, zijn we aanwezig in de regie waar we kunnen zien hoe die live op zender wordt gezet.
Als dit precies op tijd gebeurd is, mogen wij weer naar de studio. We worden voorgesteld aan de echtgenoot van Selma. Hij werkt als cameraman bij SBS en nodigt Melvin uit om plaats te nemen achter de camera. Vol geduld legt hij uit hoe alles werkt, laat wat dingen zien maar dan mag Melvin aan het werk…hij krijgt alle ruimte de zojuist gehoorde uitleg in de praktijk te brengen.

  

Nadat we de repetitie van Hart van Nederland hebben mogen bijwonen meldt zich dan Shownieuws-presentatrice Airen in de studio. Het is tijd voor de repetitie van Shownieuws en Melvin mag naast haar plaatsnemen achter de desk.
En waar we Melvin al hebben zien stralen vandaag, alles verbleekt bij de blik in zijn ogen en zijn reactie op wat volgt……… Airen kondigt een item aan over GTST en meldt dat we overschakelen naar Babette van Veen.

“Hoi Melvin, ik ben Babette. Ik heb gehoord dat je vandaag je droomdag hebt en wil je een hele fijne dag wensen. Heel veel lieve groetjes van iedereen bij GTST!” Een persoonlijke videoboodschap!!

De uitdrukking op het gezicht van onze dromer…zijn reactie op dit alles…zo mooi. Airen geeft hem even de tijd om tot zichzelf te komen en stelt daarna wat vragen, die Melvin op geheel eigen wijze beantwoordt.
Als afsluiting van dit interview mag hij dan nog het lezen van het laatste stukje tekst voor zijn rekening nemen. Een foto-moment met Airen, die uiteraard ook haar handtekening in het “grote boek” plaatst. Waardevolle momenten….

    

Vol van alle indrukken neemt Melvin daarna met Selma plaats in de regie-ruimte…even tijd om bij te komen. Er is ineens druk telefoonverkeer en een hoop geroezemoes….er komt een bericht binnen wat zo snel mogelijk, op het laatste moment alsnog verwerkt moet worden in de uitzending van Shownieuws. Het gehele droomgezelschap is op dat moment getuige van de perfect geoliede machine, het systeem wat ons eerder vandaag zo duidelijk is uitgelegd. Maar nu dus op volle snelheid en in actie. Er wordt nog even gegrapt dat we dit nog zeker niet op Twitter of Facebook mogen melden, deze primeur is voor SBS, niet voor ons. Hilariteit alom.

Dan is het tijd voor actie: de live-uitzendingen van Hart van Nederland en Shownieuws. Petra, Angelique en ik nemen plaats in de regieruimte. De opname-leider geeft aan dat onze dromer bij wijze van hoge uitzondering in de studio aanwezig mag zijn, samen met Matthijs.
Een mooie ervaring rijker komen ze een half uurtje later de studio uit lopen.

We nemen met moeite afscheid van alle lieve medewerkers, het is nu toch echt tijd om te gaan. Maar dag is nog niet voorbij… Samen met Selma gaan we genieten van een heerlijk diner bij “Puerta Pata Negra”, een tapasrestaurant, waar we deze meer dan geweldige dag op een smakelijke en gezellige manier zullen afsluiten. Gelegenheid om na te praten, de indrukken wat te laten bezinken. Als Selma na een telefoontje meldt dat ze afscheid moet nemen (ze wordt weer verwacht in de studio), is het alsof Melvin afscheid neemt van een dierbare vriendin. Een laatste foto….

Even later krijgen we een lief berichtje via Twitter: “Tot straks om 22.30 uur bij Hart van Nederland! Zal ik stiekem even naar je zwaaien Melvin? X Selma”.

Als we in de bus zitten om de terugreis naar Sliedrecht te gaan beginnen, zien we dat Patty Brard, Jochem van Gelder en Maurice Wijnen bij de ingang van het gebouw staan. En wie zijn wij om Melvin deze mogelijkheid tot een bonus-foto te ontnemen? Klaas heeft de bus nog niet kunnen stoppen of Melvin springt al uit de bus en loopt gericht op zijn doel af… Hilariteit alom. Na uitleg over waarom we ter plekke zijn wordt Melvin liefdevol te woord gestaan en wordt er tijd genomen voor een mooie foto.

Maar dan is het toch echt tijd om te gaan, als alles meezit kunnen we nog net de late editie van Hart van Nederland thuis bekijken.
De terugreis verloopt voorspoedig…Melvin neemt snel afscheid van iedereen….we begrijpen hem helemaal. Als we na afscheid te hebben genomen van chauffeur Klaas dan zelf thuis aankomen en via de app horen dat Selma inderdaad gezwaaid heeft weten we zeker: MISSIE GESLAAGD!

Waarom DZB?

Ieder mens droomt
en in dromen bestaan geen beperkingen!

Dáárom dus!

Meld je droom aan Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter